Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Rubeola in sarcina. Cum este afectat fatul

Rubeola in sarcina. Cum este afectat fatul

Rubeola în sarcină – cât este de periculoasă pentru făt, ce tratament se impune și cum poți preveni îmbolnăvirea, fiind vorba de o boală care îți poate pune sarcina în pericol.

În cazul copiilor, pot apărea niște erupții pe piele sau, în anumite cazuri, nu există niciun simptom. Adulții pot prezenta stare febrilă, erupții cutanate, glande umflate și dureri articulare. În prezent, cazurile de rubeolă sunt rare.

Rubeola în sarcină. Cât este de periculoasă pentru bebeluș?

Dacă te îmbolnăvești în primele trei luni de sarcină, fărul poate prezenta sindromul de rubeolă congenital (SRC), cu consecințe asupra: inimii, sistemului nervos, văzului și auzului. Uneori, poate duce și la pierderea sarcinii.

Ce ai de făcut?

Înainte de a rămâne însărcinată, roagă-l pe medicul care te supraveghează să-ți supravegheze imunitatea și să te vaccineze dacă e cazul.
Dacă nu ești imună, evită contactul cu persoanele bolnave.

Rubeola în sarcină (tratament)

Va fi nevoie să fii monitorizată. Nu există tratament pe durata sarcinii. Unele anomalii ale fătului pot dispărea odată cu nașterea. În cazul în care micuțul prezintă afecțiuni ale inimii sau ale văzului, acestea pot fi rezolvate pe cale chirurgicală.
Foto: Image Courtesy of phaendin/ FreeDigitalPhotos.net
Sursa: revista Mami Special

Comments

comments