Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Sărbătorile de iarnă pentru copii. Ajută-ți micutul să descopere întreaga magie a acestor zile

Sărbătorile de iarnă pentru copii. Ajută-ți micutul să descopere întreaga magie a acestor zile

Desigur, Moș Crăciun va rămâne cel mai puternic simbol al acestor zile pentru o bună perioadă de timp de acum încolo, iar faptul că micuțul tău crede în Moș și că îl vede ca pe un bătrânel bun, care îl recompensează pentru faptele lui bune, face parte din farmecul copilăriei. Dar sărbătorile de iarnă reprezintă mai mult de atât. Înseamnă dăruire, veselie, clipe frumoase petrecute în familie, alături de prieteni dragi. Ajută-l pe copilul tău să descopere și, mai ales, fă-l să trăiască aceste lucruri!

Scrisoarea către Moș Crăciun, împodobirea bradului, dar și colindele, bucuria revederii cu cei dragi, masa de Crăciun, armonia din familie reprezintă farmecul acestor zile. Nu uita, părinții sunt responsabili de felul în care copilul înțelege sărbătorile de iarnă, deoarece el adoptă ceea ce vede la voi – cum întâmpinați Crăciunul, care este starea voastră de spirit, câtă importanță îi acordați. Dacă cel mic simte că este o sărbătoare importantă pentru întreaga familie va dori să ia și el parte la acest „ritual”, va simți, că trebuie, la rândul lui, să se implice mai mult.
Puteți lucra împreună decorațiuni de Crăciun și, după aceea, de Anul Nou, puteți confecționa și apoi să trimiteți felicitări de Anul Nou celor dragi, care nu pot fi alături de voi, puteți decora împreună prăjiturile sau să stabiliți detaliile petrecerii de Anul Nou pentru copii pe care o organizați în acest an.. Important este ca toate aceste lucruri să fie făcute cu bucurie și să nu transmiți copilului tău sentimentul că ești copleșită de treburi și de pregătirile din aceste zile, că meniurile pentru mesele festive își dau insomnii, că ești epuizată și că nu vrei să faci altceva decât să te odihnești. Dacă simți că ești copleșită de stresul sărbătorilor, nu-l transmite și copilului tău. mai bine, fă o listă de priorități, vezi ce și cât poți face, cere ajutor. Nu te încărca peste măsură și bucură-te de sărbătorile de iarnă.!
„Când va fi adult, cel mai probabil copilul va păstra valorile care i-au fost insuflate de părinți. Dacă în casă a existat armonie, înțelegere, respectarea tradițiilor de sărbători, atunci și el ca adult se va strădui să aducă aceeași atmosferă în familia sa și mai ales va păstra tradițiile mai departe, pentru copiii lui”, spune Carmen Hotar, psiholog clinician specialist.
Editor: Adina Gruia, Foto, www.pixabay.com

Comments

comments