Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Sarcina toxică: simptome și tratament

Sarcina toxică: simptome și tratament

Dacă grețurile durează toată ziua și sunt atât de severe încât nu poți bea nici măcar un strop de apă fără să vomiți, atunci este posibil să ai o sarcină toxică.

Sarcina toxică simptome

Simptomele sunt de ordin gastrointestinal și includ grețurile și vărsăturile persistente, care atrag condiții medicale grave, cum ar fi:

  • deshidratarea, o urgență medicală manifestată prin oboseală, amețeli, dureri de cap, palpitații și tsări de confuyie, febră. Cel mai bun indicator este culoarea urinei: galben închis până la cenușiu, cu aspect de ceară, este semn clar de deshidratare.
  • scăderea în greutate, cu deficiențe nutriționale asupra fătului. Astfel, riscul de a da naștere unui copil subnutrit este foarte mare, nou-născuții provenind din sarcini toxice obținând rareori un scor Apgar peste 7.
  • alte manifestări includ tulburări de somn, simț al mirosului exacerbat, simț al gustului diminuat, depresie, anxietate, iritabilitate.

Trament anti-grețuri în sarcina toxică
Medicamentele care combat grețurile sunt un potențial risc pentru făt. De aceea, medicul îți va recomanda tratamente paliative: vitamina B6 (nu mai mult de 100 mg pe zi), mese ușoare și dese, cu multe alimente uscate (de exemplu: biscuiți). În cazuri grave de deshidratare, ai nevoie de fluide administrate intravenos, pentru a satisface cererile de electroliți, însă atunci când nici nu poți mânca, vei fi hrânită parental (adică pe alte căi decât cea digestivă).
Sursă: revista MAMI, septembrie 2012, Foto: 123RF
 

Comments

comments