Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Sfaturi care te pot ajuta să calmezi durerea copilului atunci când apar dinţii de lapte

Sfaturi care te pot ajuta să calmezi durerea copilului atunci când apar dinţii de lapte

Atunci când copilul are în jur de şase luni, încep să apară dinţii de lapte. Primul dinte al copilului va apărea, de obicei, oricând între vârsta de 3 luni şi 12 luni. Dinţii de jos din mijloc tind să apară primii, şi sunt urmaţi, aproximativ o lună mai târziu, de cei doi dinţi de sus. Până la vârsta de aproximativ trei ani, copilul ar trebui să aibă toţi dinţii de lapte. Este foarte dificil pentru un părinte să vadă cum suferă copilul din cauza durerilor dentare. Iată un ghid rapid cu privire la ce să te aştepţi şi câteva sfaturi despre cum poţi calma durerea copilului.
Care sunt semnele apariţiei dinţilor?
În timp ce unii copii pot trece peste acest proces fără semne sau simptome, pentru alţi copii poate fi un moment dureros. Iată câteva din cele mai frecvente simptome pe care trebuie să le urmăreşti:

  • Copilul îşi freacă urechea sau lobul urechii
  • Obraji roşii
  • Salivare excesivă
  • Febră
  • Plâns şi iritabilitate
  • Trezirea în timpul nopţii
  • Refuzul hranei şi / sau a laptelui
  • Sfaturi pentru a uşura durerea

Fructe sau legume reci. Încearcă morcovi sau bucăţi de banane congelate. Asigură-te că bucăţile de fructe sau legume sunt suficient de mari, astfel încât să nu existe pericol de înghiţire.
Produse pentru calmarea gingiilor. Poţi folosi o cârpă umedă curată pe care să o congelezi, care va calma gingiile umflate atunci când copilul o mesteca. De asemenea, poţi calma durerea cu un cub de gheaţă pe care să-l mişti delicat pe gingiile copilului. O altă idee utilă este de a congela câteva suzete, pe care să le schimbi rapid atunci când este necesar, sau să foloseşti un inel gingival.
Presiune. Copilului îi place să simtă presiune asupra gingiilor, deoarece îi distrage creierul de la senzaţia de durere dentară. Dacă bebeluşul respinge obiectele reci, mestecarea unui produs pentru dinţi la temperatura camerei poate ajuta. Poţi folosi produse din silicon moale, delicate cu dinţii copilului, precum o maimuţică dentiţie Matchstick Monkey.
Medicamentele cum ar fi ibuprofenul sau paracetamolul pot ajuta. Aspirină nu este indicată pentru orice persoană sub vârsta de 19 ani. Nu-i da bebeluşului aspirină, şi nu încerca să masezi medicamentul de gingii. Medicamentul este asociat cu sindromul Reye, o afecţiune rară, dar care poate pune viaţa în pericol. Gelurile anestezice ar trebui folosite cu precauţie, deoarece unele dintre ele au componente chimice pe care copiii nu ar trebui să le primească.
Masaj la picioare. Studiile efectuate în reflexologie au identificat legăturile dintre anumite puncte din picior şi din alte părţi ale corpului. Degetele de la picioare se corelează cu capul şi dinţii, aşadar masând uşor talpa copilului în jurul degetelor de la picioare, poate oferi o ameliorare a durerii.
Îngheţată pe băţ din lapte. Unii copii refuza să mănânce în timp ce le ies dintii, cel mai probabil din cauza disconfortului. Foloseşte forme de îngheţată sigure pentru copii, şi umple-le fie cu lapte matern, fie cu formula. Astfel, copilul va fi hidratat şi hrănit, în timp ce poate scăpa şi de durere.
 
 
Sursa: SeoPower
Sursa foto: pexels

Comments

comments