Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Sfaturi pentru copilul de 11 luni

Sfaturi pentru copilul de 11 luni

 Se amuza sa ia tot ce-i cade sub mana si sa arunce obiectul respectiv pe jos. Se distreaza, asteapta sa-l lauzi… si daca ii dai obiectul, il arunca din nou. Nu-ti pierde rabdarea! Este un joc prin care micutul invata.

Trebuie sa stii ca nu toti copii merg „in patru labe” – daca prichindelul tau trece direct de la statul in fundulet la mers, nu este nimic anormal!

Nu-l lasa sa faca exercitii in pozitie bipeda nesupravegheat. Indeparteaza din jurul lui piesele de mobilier si obiectele de care ar putea sa se loveasca atunci cand pica in fundulet.

Ascunde-i o jucarie sub o galetusa si lasa-i cateva secunde. Ridica apoi galetusa, si arata-i jucaria. Repeta de cateva ori, pana cand micutul incepe sa te imite. A descoperit un lucru nemaipomenit: obiectele exista, chiar daca el nu le vede.

Ia-i incaltaminte cu talpa doar daca micutul isi exerseaza statul in picioruse pe o podea rece sau daca se joaca la curte. Ghetutele trebuie sa fie din piele moale, cu talpa flexibila, fara cusaturi si margini tari.

Bebelusul e deja voinicel, si prin urmare, mai greu de ridicat in brate. Ca sa executi cu succes operatiunea, petrece-ti mainile pe sub toracele sau pe sub subsuorile celui mic, si ridica-l astfel incat greutatea corpului sa fie purtata din ambele articulatii ale umerilor. Nu incerca sa-l ridici tragandu-l de manute.

Comments

comments

Lasă un răspuns