Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Si bebe face gimnastica

Si bebe face gimnastica

Gimnastica il va ajuta pe micutul tau sa-si coordoneze corect miscarile si ii va stimula activitatea cerebrala.

Apropiere-departare

Aseaza bebelusul pe spate. Prinde-i manuta dreapta si indreapt-o, usurel, in laterala, apoi inapoi. Repeta miscarea de trei ori. Incearca sa aplici acelasi exercitiu simplu si manutei lui stangi, apoi repeta exercitiul cu ambele maini. Acest tip de miscare il va ajuta sa-si clarifice notiunile de apropiere si departare.

Buna, puiut

Intinde cu grija micutul pe spate. Prinde-i una dintre manute si mangai-o cu delicatete de la umar pana la cot. Masajul mainii bebelusului tau este o modalitate excelenta de a-i deschide gradat pumnul strans.

Apoi plimba-i palma, astfel desfacuta, prin fata ochisorilor si incearca sa-i atingi cu ea nasucul, urechiusele sau alte parti ale corpului. Repeta exercitiul si cu cealalta manuta. Acest gen de exercitii il vor ajuta sa-si dezvolte abilitatile senzoriale si sa-si cunoasca mai bine propriul corp.

Uta-uta!

Pune bebelusul in fundulet sau, daca e mai mic de cinci luni, ajuta-l sa stea in aceasta pozitie sprijinit de o perna. Apoi prinde-l de ambele manute si executa cateva miscari blande de balansare, de la tine spre perna si inapoi.

Aceasta miscare il va ajuta sa-si coordoneze cum se cuvine miscarile, iar atunci cand va fi mai mare va sari, topai si se va invarti mai bine.

De-a dura

Aseaza copilul pe spate si pune in dreptul lui o jucarie sau un obiect foarte colorat, care stii ca ii va atrage atentia. Prinde-l delicat de genunchi si ajuta-l sa se intoarca in directia jucariei.

Acest tip de exercitiu il va invata sa se tarasca mai bine si ii va imbunatati postura si controlul acesteia atunci cand va creste.

Daca puiul tau nu stie inca sa se tarasca, da-i o mana de ajutor. Pune-i o jucarie inaintea ochilor, la o distanta oarecare. Daca aceasta e dotata cu beculete, canta sau e viu colorata, cu siguranta il va tenta si va incerca sa ajunga la ea taras-grapis.

Astfel de exercitii il vor ajuta sa micut sa-si dezvolte o mai buna coordonare mana-ochi si sa inteleaga ce inseamna aproape sau departe.

Bicicleta

Culca micutul pe spate, direct pe salteluta patului sau pe o perna. Prinde-i piciorusele si incearca sa executi cateva miscari blande de pedalare. Aceste exercitii il vor ajuta sa-si intareasca musculatura gambelor si coapselor sis a mearga mult mai repede.

Copilul-pasare

Intinde bebelusul pe burta si prinde-l, fara sa-l bruschezi, de ambele brate. Ridica-i partea superioara a corpului (trunchi, gat, cap) si coboar-o la loc. Repeta aceste miscari de cateva ori.

Ele il vor ajuta sa-si intareasca musculatura cefei. Dupa ce terminati exercitiu si bebelusul e ostenit, nu-l lasa sa doarma pe burtica. Din cauza riscului de moarte subita, cel mai bine e sa-l culci frumusel pe spate.

Comments

comments

Lasă un răspuns