Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Siropuri naturale preparate în casă

Siropuri naturale preparate în casă

Dacă micuţul tău face frecvent infecţii ale căilor respiratorii, e bine să ai la îndemână unul dintre cele trei siropuri naturale preparate în casă, de mai jos.

Sirop de ridiche neagră

E folosit drept calmant al tusei.În plus, este un excelent fortifiant pentru copiii aflaţi în creştere şi elimină stările de oboseală.
Mod de preparare
Curăţă ridichea de coajă, tai-o în felii subţiri pe care le aşezi într-un borcan, astfel încât să fie un strat de felii, un strat de zahăr. A doua zi vei observa ca s-a format un sirop. Dă-i câte o linguriţă, de patru-şase ori pe zi, atunci când tuşeşte, a făcut bronşită sau are astm.

Sirop de hrean

Este ideal pentru copiii care au astm, bronşită cronică, anemii, avitaminoze sau gripă. Rădăcina de hrean conţine mari cantităţi de vitamina C, B, dar şi multe minerale, enzime şi fitohormoni, aşa încât acţionează ca un antibiotic natural.
Mod de preparare
Dă pe răzătoare o rădăcină de hrean, adaugă patru linguri de miere, amestecă bine şi lasă câteva minute la macerat. Strecoară totul, presând conţinutul cu un tifon Pune la fiert resturile care rămân, cu puţină apă. După fierbere, strecoară, lasă să se răcească, apoi amestecă lichidul cu siropul crud. Dă-i copilului câte trei linguriţe pe zi.

Sirop din muguri de brad

Are proprietăţi dezinfectante la nivelul căilor respiratorii şi asigură fluidificarea secreţiilor când micuţul a răcit.
Mod de preparare
Cel mai eficient este siropul preparat cu miere de albine. Pune într-un vas, alternativ, un start de muguri, un strat de miere, lasă la macerat una-două lui, apoi trece siropul prin sită şi păstrează-l în sticluţe bine închise. Dă-i micuţului una-două linguriţe de sirop concentrat, de trei ori pe zi. Ajută şi în caz de polipi nazali – un tratament dureză cel puţin o lună.
Foto: 123RF, Sursă: revista MAMI

Comments

comments