Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Sucul de fructe in alimentatia sugarului

Sucul de fructe in alimentatia sugarului

Totusi, nu permite copilului sa dea paharul de suc pe gat numai pentru ca este mai bogat in substante nutritive decat apa minerala sau bauturile cu arome de fructe. Atunci cand nazdravanului tau ii este sete, da-i mai degraba sa bea apa.

Suplimentul de vitamine il poate obtine mai bine dintr-o gustare alcatuita din fructe proaspete, care contin si fibre impreuna cu substante nutritive.

Iata cateva sfaturi privind sucurile de fructe:

Da-i copilului suc de fructe numai atunci cand iti spune medicul pediatru. Incepe prin a-i da o cantitate mica – o lingurita – diluata cu apa. Treptat, trebuie sa ajungi cam la 125 ml pe zi.

Zaharul natural din fructe poate duce la aparitia cariilor. Nu-i da puiului tau suc de fructe inainte de somnul de dupa-amiaza si nu-i da sa bea suc din biberon la ora de culcare. Un copil care este destul de mare pentru a bea suc, poate sa soarba dintr-o canuta.

Nici macar diluat nu este indicat ca bautura pentru copil. Siropul este foarte bogat in zahar.

Evita folosirea conservelor de fructe si a amestecurilor de fructe care contin coloranti alimentari si/sau indulcitori, chiar daca pe produs este specificat "imbogatit cu vitamina C". Sucul pentru copil trebuie sa contina 100% fructe.

Nu-i da puiului tau bauturi carbogazoase cu arome de fructe! De obicei sunt foarte dulci si contin coloranti artificiali.

Sucul de fructe ambalat la cutie nu constituie o alegere buna deoarece metalul din care este facut ambalajul poate sa oxideze. Sticlutele mici sau ambalajele facute din carton sunt de preferat in locul celor de mari dimensiuni care pot sta mult timp in frigider, pierzandu-si astfel din calitate.

Comments

comments

Lasă un răspuns