Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Sucul de fructe in diversificarea alimentara

Sucul de fructe in diversificarea alimentara

Cei mai multi dintre pediatri spun ca fructele ar trebui puse in capul listei de alimente solide. Altii, in schimb, prefera supa de legume. Totusi, in ultimii zeci de ani de practica, fructele au castigat lupta cu legumele in razboiul diversificarii.

Cum si cand primeste bebe suc de fructe

Sugarii hraniti cu lapte formula pot face cunostinta cu fructele proaspete (in mod special marul) inca de pe la cinci luni. Cei care sunt hraniti la san o vor face doar de prin luna a sasea. Intotdeauna, sucul de mar va fi dat celui mic inaintea mesei de la ora zece, cand pare mai dispus sa primeasca un aliment nou.

Cum?

Medicii recomanda ca sucul de fructe sa fie administrat cu lingurita. Nu se vor crea confuzii, iar bebe invata sa inghita si altceva, nu doar laptic oferit cu biberonul sau de la sanul mamei. Daca vrei sa nu ai surprize ”digestive”, poti sa diluezi sucul cu una-doua lingurite de apa plata. Canutele pentru bebelusi sunt foarte folositoare pentru administrarea sucului de fructe, cu conditia sa fie adaptate varstei celui mic.

Cat?

Se incepe cu administrarea a zece ml de suc de mere, urmand ca in urmatoarele zile sa se ajunga la 50 ml la o masa. Pe masura ce puiul s-a obisnuit cu gustul, e bine sa treci la alte texturi: mar copt si pasat sau piure de mar dat pe razatoare.

Regula de trei zile

Dupa ce sugarul a inceput sa bea cu regularitate suc de mere, in functie de sezon ii poti pregati suc de caise, pere (dupa sapte luni sau in cazul in care e constipat), piersici decojite, urmand aceeasi regula de trei zile (preparatul trebuie administrat in cantitati mici vreme de trei zile, timp in care nu se introduce nici un aliment nou) pentru a monitoriza eventualele reactii alergice.

Comments

comments

Lasă un răspuns