Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Superstitii despre sexul bebelusului

Superstitii despre sexul bebelusului

Până se se inventeze ecografia, unicul mod sigur de a afla sexul bebelușului, viitorii părinți se ghidau după câteva superstiții.

10 superstiții despre sexul bebelușului

  • Poziționare. Se spune că dacă burtica este în sus, vei naște fetiță, iar dacă este lăsată, atunci e băiat. La fel, dacă burtica este mai țuguiat se spune că aștepți un băiețel, iar daca este mai lată va fi fetiță.
  • Indiciile corpului. Legendele spun că o viitoare fetiță îți fură frumusețea. Așa că, dacă ai acnee în timpul sarcinii sau alte pete pe piele, aștepți o mică prințesă. De asemenea, mâinile uscate și picioarele reci sunt semne că aștepți un băiat.
  • Testul verighetei. Ia-ți verigheta, leag-o de o bucată de sfoară și atârn-o deasupra burticii. Dacă se învârte în cerc, e semn că e băiețel, dacă pendulează înainte și înapoi, va fi fetiță.
  • Inimioara. Ritmul bătăilor inimii copilului poate să indice sexul bebelușului. Dacă sunt sub 140 de bătăi de inimă pe minut, este posibil să fie băiat, dacă sunt peste, va fi fetiță.
  • Pofte. Ai poftă de dulciuri? După unii, poftele în timpul sarcinii îți indică, și ele, sexul bebelușului. Preferința pentru dulce semnifică venirea unei fetițe. Preferința pentru sărat și acru este semn că vei deveni mama unui băiețel.
  • Calcule străvechi. Calculele vechi chinezești spun că poți să afli sexul copilului făcând calcule care luau în considerare data conceperii. Maiașii foloseau o metodă similară – analizau vârsta mamei și anul în care a conceput – dacă ambele cifre sunt pare sau impare, e fată. Dacă una e pară și alta impară, va fi băiat.
  • Tăticul. Dacă poftele tale l-au influențat și pe tătic și a luat câteva kilograme în plus, e semn că veți avea o fetiță.
  • Cu grețuri sau fără. Se spune că, dacă ai grețuri de dimineață în primul trimestru de sarcină, trebuie să te pregătești pentru o fetiță. Dacă duci sarcina până la capăt fără nici o problemă la stomac, este vorba de un băiețel.

Foto: Guliver/ Thinkstock
Editor: Adina Gruia

Comments

comments