Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Sutienul pentru alăptare. Cum îl alegi?

Sutienul pentru alăptare. Cum îl alegi?

Dacă până nu demult principalul criteriu când alegeai sutienul era aspectul, în alăptare funcționalitatea contează. Ține cont de următoarele sfaturi!

Purtarea sutienului este indispensabilă pentru a susţine greutatea sânului şi pentru a evita suprasolicitarea ţesuturilor. Ar fi bine să nu alegi modelele cu schelet metalic şi să le preferi pe cele cu întăritură elastică în jurul cupei. Sutienul pentru alăptare trebuie să fie confortabil, adaptat perfect ca formă şi mărime, îndeajuns de lejer ca să nu afecteze prin presare glandele mamare şi în același timp suficient de „fix” pentru a menaja ligamentele de susţinere a sânilor.

Se poartă lejeritatea

Nu purta un sutien prea strâmt, deoarece acesta poate reduce fluxul laptelui, iar bebe „se va răzbuna” pe sânii tăi! Acum, când alăptezi, ai nevoie de un sutien cu cel puţin un număr mai mare decât cel pe care îl purtai în mod obişnuit. Aşa că, deşi unul mai strâmt te poate face să arăţi mai bine pe moment, pe termen lung îţi va provoca doar neplăceri.

Bine de știut

  • Sutienul pentru alăptare trebuie să ofere sânului permanent sprijinul de care are nevoie. Mergi la magazin de îndată ce nu te mai simţi bine cu sutienul tău obişnuit.
  • Indiferent de model, sutienul trebuie să se potrivească perfect. De fiecare dată când simţi că nu-ţi mai vine bine, cumpără-ţi altul. Sânii sunt extrem de sensibili în timpul sarcinii şi al alăptării.
  • Pentru alăptare se recomandă sutienele cu fermoar sau cele ale căror cupe se detaşează. Moda a început să-şi spună cuvântul şi în acest domeniu. Dacă mamele care alăptează găseau până mai ieri doar sutiene albe, astăzi au apărut modele negre, aproape sexy!

Care-i riscul?

Atunci când sânii nu sunt bine susţinuţi, pot apărea pe suprafaţa pielii lor un şir de „dungi”, iniţial de culoare roşie-violacee, apoi sidefie. Vergeturile sunt cauzate de ruperea fibrelor elastice ale pielii, sub greutatea sânilor. Pentru a le preîntâmpina apariţia sau pentru a le diminua, trebuie să folosești cremă hidratantă din abundenţă şi să faci, în perioada sarcinii, exerciţii fizice de tonifiere a pectoralilor.
Și ca să îți fie mai ușor, uite și trei sugestii:
Sutien negru pentru alaptat cu ioni de argint, 95 lei. www.nichiduta.ro. Cupele se deschid ușor, facilitând alăptarea și inserarea tampoanelor ce previn scurgerea laptelui pe haine. Se poate ajusta după necesitatea fiecărei persoane, susținând în întregime pieptul. Ionii de argint oferă protecție antibacteriană.

sutien pentru alaptare
Foto: PR, www.nichiduta.ro

Sutien pentru alăptare (2 buc), 79,80 lei. www.bonprixro.eu. Model cu o formă foarte confortabilă, cu cupele dublate pe dos cu bumbac pur, foarte moale, şi frumos ornate la baza superioară cu dantelă delicată. Sutienele sunt special adaptate pentru perioada de alăptare, datorită bretelelor cu închizători în faţă care înleznesc o descoperire rapidă a pieptului.
sutien pentru alaptare
Foto: PR, www.bonprix.eu

Sutien pentru alăptare (2 buc), 99 lei. www.hm.com. Sutiene pentru alăptare moi, din microfibră, cu cupe cu dublură, cu deschidere şi cu spaţiu pentru dischete pentru alăptare, cu elastic lat sub bust şi cu închizătoare cu copci la spate. Fără cusături.
sutien pentru alaptare
Foto: PR, www.hm.com

Foto: Guliver / Thinkstock

Comments

comments