Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Tabăra de gătit, pentru părinți cu copii mofturoși

Tabăra de gătit, pentru părinți cu copii mofturoși

(P) Între 10 și 13 noiembrie, la pensiunea Poiana Viselor, în județul Brasov, CHEF Ștefan Niță și Asociația Vegetarienilor din România organizează “Tabăra de gătit pentru părinții cu copii mofturoși”. Invitat special, Crina Coliban – „Femeia care îi face pe copii să mănânce”.

Ideea taberei a pornit în bucătărie, a prins contur în living și s-a desăvârșit în dormitor. Pentru că acesta este traseul micului poznaș mofturos, după care trebuie, de multe ori, să alergi cu lingurița prin toată casa pentru “hai, asta și gata!”.
Aproape toți copiii mici sunt pretențiosi la mâncare. De ce îi place astăzi, mâine se va plictisi, mănâncă mult într-o zi, puțin în alta. Acceptă greu mâncăruri nefamiliare, gustă doar unul sau două tipuri de mâncare și le ignoră pe celelalte, așa că poate fi nevoie să își vadă părintele mâncând sau să le studieze, să le atingă și să le guste, înainte să învețe să le placă.
Copiii și părinții vor merge într-o piață de legume, fructe și semințe special amenajată pentru ei, vor alege ingredientele, atât cele care le plac, cât și cele care nu le plac, iar apoi vor găti împreună rețete vegetariene, sub îndrumarea lui CHEF ȘTEFAN NIȚĂ.
Crina Coliban, de la permisdeparinte.ro, ne va învăța cum să îi facem pe micii mofturoși să se îndrăgostească de mâncare.
Și cei mici și cei mari vor fi ocupați până peste cap în zilele de tabără, pentru că vor fi amenajate locuri de joacă și ateliere, iar spre seară se va striga adunarea în jurul focului de tabără.
Tabăra de gătit va avea loc între 10 și 13 noiembrie la pensiunea Poiana Viselor, din județul Brasov. Costul de participare e de 2.700 lei/familie (mama, tata, copil până în 14 ani) sau 3.000 lei/familie (mama, tata, doi copii până în 14 ani). Costul include cazare pensiune 4 margarete, acces la sala de fitness, spațiu de joacă pentru copii, 3 mese vegetariene pe zi, atelierele de gătit interactive, familie – copil, seminarii, foc de tabără, drumeții. Evenimentul este gândit pentru 12 familii, iar înscrierea se face prin achitarea unui avans de 50%. Contact: 0742.070.242 sau contact@asociatiaveg.ro
Ștefan Niță este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați Chefi specializați în bucătăria vegana și raw vegană din România. Mereu în căutarea gustului perfect, a experimentat bucătării variate, stiluri de gătit diferite, acumulând o experiență pe care el o numește mai mult umană, senzorială sau emoțională și pe care încearcă de fiecare dată să o transpună în preparatele sale. Ștefan combină stitluri de gătit diverse, având de fiecare dată în vedere combinațiile potrivite, gustul și felul în care se armonizează preparatele. Cu o practică de peste 7 ani în bucătăria vegetariană, Ștefan vă propune o călătorie în lumea preparatelor vegetariene atent alese și gătitie din ingrediente locale.
Crina Coliban este „Femeia-care-ii-face-pe-copii-sa-manance”. În engleză se numește “psychology of eating”. Nu te ajut cu CE să mănânce copilul tău. Te ajut să găsești CUM să mâncați, astfel încât să le lași copiilor tăi cea mai de preț moștenire: pofta de mâncare.
Dacă aș fi pusă să aleg un singur cuvânt prin care să exprim care ar trebui să fie relația noastră cu mâncarea, aș alege “bucuria”: Lăsați-i pe copii să se bucure de mâncare!
Asociația Vegetarienilor din România are ca și scop educarea publicului despre vegetarianism, promovarea acestui tip de dietă datorită beneficilor pe care le aduce oamenilor, animalelor și mediului în susținerea și reprezentarea vegetarienilor.
Asociația Vegetarienilor este implicată în proiecte care prezintă alternative sănătoase pentru copii. Seria de evenimente organizate împreună cu Montessori Echilibria are un mare succes în rândul părinților și copiilor. De curând, Mark McKinney – executive Chef la Tree of Life USA s- a alăturat inițiativei asociației de a organiza workshopuri de gătit în grădinița și școala Montessori.
Vizitează si pagina de Facebook a evenimentului.

Comments

comments