Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Tendințe impresionante pentru botezul copilului, în anul 2018

Tendințe impresionante pentru botezul copilului, în anul 2018

Botezul este cel mai frumos eveniment din viața unui copilaș. Prin Taina Botezului copilul este iertat de păcatul strămoșesc, primește calitatea de creștin și va putea intra în împărăția lui Dumnezeu. Pentru părinți este foarte importantă slujba de Botez pentru copil, dar și alegerea numelui de botez.
În majoritatea cazurilor, părinții aleg un nume obișnuit, care se potrivește copilului, dar și un nume de sfânt ortodox, care va fi considerat patronul și apărătorul ceresc al vieții copilului. Unii își doresc ca micuțul să poarte numele bunicului sau al bunicii. În ceea ce privește alegerea unor nume de sfinți, cele mai populare sunt: Maria, Ion, Vasile, Gheorghe, Gabriel, Petru, Ștefan, Paul, Gabriela, Constantin, Elena și altele.

Ceremonia de Botez


În primul rând, părinții trebuie să decidă data botezului și să aleagă biserica la care vor boteza copilul. La biserică vor afla tot ceea ce este necesar pentru botez.
Locul pentru slujba de Botez poate fi:

  • O biserică din oraș, din apropierea casei
  • O mănăstire preferată de părinți. Unii oameni își doresc să meargă la o mănăstire deoarece consideră că este mai multă liniște, iar peisajul este cu siguranță diferit față de oraș. Ei preferă ca slujba religioasă să fie realizată de stareț și consideră că botezul va fi mai frumos la mănăstire.

Părinții trebuie să pregătească invitațiile de botez pentru oaspeți, care trebuie să fie cât mai interesante. Ei pot alege modele de invitații realizate manual, modele amuzante și haioase, care vor aduce zâmbetul pe buzele invitaților, modele personalizate în culori speciale.

Codourile și hăinuțele pentru botez


Cadourile pentru copil pot fi foarte variate, personalizate și cu diferite tematici. Toți invitații oferă cadouri la botez, mai ales nașii, pentru că nu pot veni la acest eveniment important cu mâna goală. Se pot oferi jucării din pluș în formă de animale, jucării cu bile zornăitoare, cărți ilustrate, cărți de povești, pernuțe moi, cutii muzicale, albume pentru fotografiile copilului și altele.
Acum sunt în tendințele modei cadourile personalizate cu numele copilașului, multe dintre ele fiind realizate manual. Ele se pot cumpăra din magazine online, unde se găsesc și trusouri complete pentru botez. Acestea pot fi clasice, cu tematică din desene animate, din basme, povești sau trusouri tradiționale. De exemplu:

  • Pentru băieți, trusoul tradițional poate cuprinde un costum elegant, pantaloni, cămașă, lumânare asortată, cutie decorativă, opinci, clop, broderie cu numele și data de botez a copilașului.
  • Pentru fetițe, trusoul de botez tradițional incude o ie, bentița pentru cap, fustița din tul, lumânarea tradițională de botez, papucei, cutie decorativă și alte elemente pentru botez personalizate.

Lumânările de botez


Lumânările de botez sunt simbolul iluminării, credinței, trăirii întru Hristos. Ele sunt păstrate de părinții copilului toată viața și uneori le folosesc în timpul rugăciunilor, ca acestea să fie speciale sau mai puternice. La fel de importantă este și icoana de Botez care este păstrată de părinți, se pune în camera copilului. Icoana îl protejează pe copil de rele, îl ajută să aibă somnul liniștit.
Tendințele în acest caz sunt impresionante și se referă la modul cum sunt selectate florile și realizate decorațiunile pentru lumânări. Sunt modele variate de lumânări (simple, cilindrice, spiralate, cu lungimea de 40 cm sau 70 cm), care diferă prin culoare, compoziție, flori artificiale sau naturale. Sunt în trend trandafirii albi și roz, dar și freziile și orhideele.

Programul de divertisment la botez


Părinții pot apela la servicile unei firme de închiriere animatori, care pot distra copiii la botez. Aceștia se pot costuma în personaje din basme, povești, desene animate, cum sunt de exemplu prințesele din basme, prințesele Disney, supereroii, etc. Animatorii vor face glume, vor cânta, vor amuza copiii prin jocuri interactive, confetti și baloane colorate.
Jucăriile gonflabile pentru copii sunt la modă și pot fi folosite și la petrecerea de botez, mai ales dacă evenimentul are loc în anotimpul cald, în aer liber. Sunt tot felul de jucării gonflabile pentru copii, de exemplu tobogane, jocuri, trambulină elastică, castel cu tobogan, corabie gonflabilă, piscină gonflabilă cu bile colorate. Ele se pot închiria de la firme specializate în astfel de echipamente profesionale.
Pentru a crea o atmosferă minunată, ca de poveste, părinții apelează la firme care organizează un spectacol cu ursitoare la petrecerea de botez, deoarece ei cred că tradiția ursitoarelor este un ritual care aduce sănătate, fericire și noroc copilașului. Despre ursitoare se spune că au darul de a prezice copilului să aibă parte de sănătate, înțelepciune, noroc, viață lungă și fericită. Ursitoarele vor dansa, vor cânta, vor prezice destinul copilului, toată atmosfera va fi frumoasă și plină de veselie.
La petrecerea de botez se pot organiza concursuri amuzante pentru nași sau se pot citi epigrame amuzante. Una dintre acestea este scrisă de Otilia Morțun: „Vreau să știu și eu/ Îl întreabă finul/ La botezul meu/ Creștinară-ți vinul?”.
Meniul pentru botez trebuie să fie foarte variat. Copiii prezenți la petrecere vor fi încântați să aibă un candy bar cu dulciuri din marțipan, bomboane, fursecuri,  mini cupcakes și prăjituri cu surprize. Decorul poate fi roz sau albastru, sau în alte nuanțe potrivite pentru un băiețel sau o fetiță.
Pentru fotografii se poate plăti un fotograf profesionist care să facă și o filmare video. De asemenea se poate închiria o cabină fotografică care va accentua distracția la petrecerea de botez și va oferi posibilitatea de a avea o serie de fotografii de calitate, distractive, extraordinare.

Comments

comments