Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Tips&Tricks: Cum să te muți atunci când ai copii

Tips&Tricks: Cum să te muți atunci când ai copii

După ce ai prospectat piața apartamentelor de vânzare și ai găsit câteva variante care ți-au făcut cu ochiul, e momentul să pornești la vânătoarea de locuințe, ca să o găsești pe cea care ți se potrivește cel mai bine și care răspunde cerințelor tale. Lucrurile se complică puțin dacă ai copii pentru că, la prima vedere, aceștia ar putea îngreuna procesul de mutare. Cei mici își pierd ușor răbdarea și pot primi vestea schimbării locuinței ca pe una proastă, pentru că asta înseamnă că vor fi nevoiți să se confrunte cu modificări ale mediului lor. În primul rând, vor avea de învățat împrejurimi noi, vor fi nevoiți să aleagă un alt drum către școală și va trebui să își facă alți prieteni în noul cartier. Pentru un copil, aceste schimbări nu sunt unele comode, însă cu puțină răbdare, veți putea trece împreună peste această etapă din viața voastră. Am pregătit pentru tine câteva sfaturi care să vă facă tranziția una mai ușoară, așa că inspiră-te de mai jos, pentru ca tu și puiul tău să vă integrați mai repede în noua situație.

Include-l în proces

Chiar dacă vârsta lui este una fragedă, copilul tău înțelege foarte multe din ce se întâmplă în jurul lui, iar o integrare în procesul mutării îl va face să se simtă util. Roagă-l să te ajute să strângeți împreună lucrurile, să decidă cum vrea să le așeze în cutii, să îți spună la ce ar fi dispus să renunțe în cazul în care sunteți nevoiți să aruncați obiectele care vă vor fi de prisos în noua locuință. Apartenența la prima lui societate, care este familia, și asumarea unor responsabilități îl vor face să se simtă apreciat și îl vor ajuta pe viitor, pentru a se transforma într-un adult conștiincios.

Cere-i părerea

Atunci când mergeți să vizitați un apartament, nu îl lăsa pe ultimul loc, ci întreabă-l mereu ce părere are despre locuința care v-ar putea deveni casă în scurt timp. Din același motiv ca cel de mai sus, cel mic simte nevoia să fie parte din tot procesul mutării, chiar dacă decizia stă, în ultimă instanță, la tine și partenerul/a tău de viață. Lasă-l să își aleagă apartamentul preferat din toate cele pe care le vizionați și ia-l la negocieri.

Plimbați-vă împreună prin jurul blocului

După ce v-ați decis să cumpărați un apartament, ia-l la una sau mai multe plimbări prin împrejurimi. Frica de nou este mai accentuată atunci când ai o vârstă fragedă, așa că nu îl lăsa pe cel mic să exploreze cartierul de unul singur. Astfel, îi vei ridica încrederea că se află într-un loc sigur, dar vei învăța și tu vecinătățile casei voastre, ca să știi dacă îl poți lăsa mai târziu singur la joacă.

Pune-i lucrurile lui la urmă în bagaj

Începe mutarea cu obiectele mari și lasă la final lucrurile lui. Are nevoie de jucării și de haine până în ultima clipă, deci nu le împacheta de la început. Astfel, îi sporești sentimentul de siguranță și protecție pe care i-l oferi. Lasă-l apoi, când e momentul să duceți toate lucrurile la noua locuință, să își strângă singur o parte din bagaje și susține-l moral cât poți.

Organizează o petrecere de casă nouă

După ce ați terminat cu procesul mutării și toate sunt la locul lor, organizează o petrecere pentru cel mic la care să îi inviți toți prietenii vechi, dar și pe vecinii cu care acesta urmează să socializeze în noua locație. Astfel, îl vei ajuta să se împrietenească mai ușor și să își creeze noi ancore.
Dacă vei fi alături de cel mic, vei vedea că împreună veți trece mult mai ușor peste mutare, ba chiar vă veți distra organizând camerele din noul apartament. Mult succes în noua etapă a vieții voastre!
sursa foto: shutterstock.com
sursa Agentia Digital Work Force

Comments

comments