Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Top 5 greșeli pe care le fac toți proaspeții părinți

Top 5 greșeli pe care le fac toți proaspeții părinți

Primele luni cu un nou născut sunt copleșitoare și aceasta este perioada în care părinții sunt cei mai vulnerabili și expuși greșelii. Dar, dacă știi care sunt cele mai frecvente greșeli de parenting, poți încerca să le eviți:
1 Te panichezi din orice
În primele luni din viața bebelușului, părinții își fac griji cu privire la toate mărunțișurile: are o digestie bună sau rea, mănâncă prea puțin sau prea mult, plânge prea mult sau insuficient, vomită prea mult? Îți sună cunoscut grijile acestea? Anxietatea părinților este preluată cu ușurința de bebeluș, așa că, aceștia trebuie să se calmeze, să încerce să fie spontani și să se bucure de primul an din viața copilului fără să se împotmolească în întrebări despre „drobul de sare“.
2 Nu lași bebelușul să plângă cât are nevoie
Ca părinți, avem impresia că e responsabilitatea noastră ca cel mic  să nu plângă. Pentru că noi, ca adulți, asociem plânsul cu faptul că nu facem ceva bine sau că ceva are nevoie să fie reparat. Bebelușii sunt proiectați să plângă. Pot să fie curați-lună, sătui și să jelească mai ceva ca la Titanic. Așa știu ei să comunice. Dacă nu poți să-l consolezi nici după o oră și, în plus, observi că are febră, vomită sau are burtica umflată, atunci poți să te îngrijorezi și să suni la pediatru.
3 Îl îmbraci prea gros
Deși body-urile au fost create special pentru ca părinții să se descurce mai repede cu deciziile vestimentare atunci când vine vorba despre cel mic, uneori pari să uiți asta. Esențial este să știi că un body din bumbac 100%, fabricat în România, precum cele de pe liloo.ro, înseamnă un preț accesibil și un material gândit special pentru pielea fină a bebelușului. Ce pui peste și în câte straturi este chiar floare la ureche, mai ales că ar trebui să nu difere cu mult fața de ceea ce porți tu. Tu porți căciulă în casă, la 35 de grade? Atunci de ce i-ai face asta copilului tău?
4 Trezești bebelușul ca să-l hrănești
Bebelușii hrăniți cu lapte matern ar trebui să doarmă neîntorși de la câteva ore până la întreaga noapte. Dar, există o preconcepție conform căreia laptele matern nu este suficient de sățios să-i ajungă celui mic pentru atât de multă vreme. Nu pica și tu în această capcană, ci întreabă-te de ce anumite sisteme naturale funcționează perfect dintotdeauna. Astfel, vei avea răspunsul la neliniștile tale influențate de cine știe ce studii pe care le-ai tot citit de-a lungul timpului.
5 Nu instalezi corect coșulețul auto
Orice proaspăt părinte care a încercat să instaleze un coșulet auto trece prin etapa în care un simplu puzzle se transformă în fizică cuantică. Așa că, scutește-te de un chin și roagă-i pe specialiștii de la magazinul de unde achiziționezi scaunul să te ajute să îl montezi corect. Viața bebelușului tău poate depinde de asta.
Se spune că bebelușii sunt foarte rezistenți, tocmai pentru a putea supraviețui gafelor și erorilor părinților. Asta ar trebui să te liniștească suficient cât să îți iei măsuri de precauție suficiente, dar în cel mai relaxat mod posibil.  
Sursa foto: dollarphotoclub.com  

Comments

comments