Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Top 7 mașini recomandate pentru excursiile cu familia

Top 7 mașini recomandate pentru excursiile cu familia

Excursiile cu familia pot fot fi o experiență memorabilă, iar cea mai mare provocare este ca acestea să fie cât mai plăcute. Atunci când planificăm o călătorie avem nevoie de un autoturism confortabil și capabil. Cea mai bună alegere atunci când vine vorba de mașina ideală pentru călătoriile lungi este un autovehicul spațios, confortabil, caracteristicile și manevrabilitatea fiind esențiale pentru ca orele petrecute pe drum să zboare.
Deși excursiile cu avionul sunt mai confortabile, ne este greu să împachetăm totul într-un troler  și să plecăm departe de casă. Tentația de a lua cât mai multe lucruri cu noi atunci când plecăm este foarte mare, mai ales dacă suntem atașați de anumite obiecte personale pe care le considerăm indispensabile din viața noastră, chiar și atunci când suntem în concediu.
Conform unui studiu făcut de TripAdvisor în SUA, aproximativ 80% din populație și-a planificat vacanța, iar 70% dintre respondenți au optat pentru călătorii cu mașina.
Deși studiul de mai sus a fost făcut în Statele Unite ale Americii, rezultatele sunt asemănătoare și în România. Tendința de a pleca în concediu cu mașina personală este în creștere datorită posibilității de a îți planifica timpul cât mai benefic, a costurilor reduse și pentru posibilitatea de a lua cu tine tot ce ai nevoie.
Atunci când achiziționăm o mașină tindem să respectăm anumite criterii pentru ca alegerea făcută să fie cât mai bună. Fie că vorbim de mașini de oraș sau pentru distanțe lungi, de cele mai multe ori ne dorim o mașină care să ofere confort și fiabilitate.
Pentru a te bucura de un concediu fără griji, asigură-te că mașina ta este echipată corespunzător, verifică presiunea din cauciucuri, sistemul de aer condiționat, nivelul uleiului de motor și al lichidului de frână, și nu în ultimul rând, mașina ta trebuie să fie aibă piese auto de calitate. Îți recomandăm să ai întotdeauna la tine un set de becuri de rezervă, atât pentru luminile de drum cât și pentru luminile de semnalizare.
Mai jos găsiți un top alcătuit din 7 autoturisme recomandate pentru excursiile cu familia:

Honda Fit

Honda este o companie cu sediul în Japonia care produce automobile și motociclete, aceasta fiind al cincilea producător mondial de automobile din lume și primul producător mondial de motoare.
Este una dintre cele mai bine evaluate mașini de pe piață, fiind o combinație de spațiu util și adecvat pentru depozitare cu o economie a combustibilului foarte bună.
Honda Fit este o alegere ideală pentru călătoriile de familie deoarece oferă spațiu pentru picioare în ambele rânduri dintre scaune și are un interior cu un finisaj foarte plăcut. Din punct de vedere al performanței, Honda Fit vine echipată cu un motor în patru cilindri de 1L, o cutie manuală cu 6 viteze sau o cutie automată.
Prețul pentru modelul standard pleacă de la 16.000$ și poate ajuge până la 20.500$ pentru modelele EX-L.

Honda CR-V

Modelul CR-V a fost lansat pentru prima dată la începutul anului 1997 în America de Nord, fiind una dintre cele mai vândute mașini de pe piață.
SUV-urile au evoluat surprinzător în ultima perioadă, acestea sunt mult mai confortabile și eficiente, fiind preferate atât de familiști cât și de cei care doresc o mașină puternică.
Noua Honda CR-V este o mașină puternică, vine cu o cutie automată cu 9 trepte, fiind cea mai avansată din segmentul său, iar interiorul este cel mai impresionant din clasa sa. Cel mai bun model disponibil pe piață poate fi achiziționat începând de la 24.000$ și include un ecran touch-screen de 5-inch, bluetooth și porturi USB pentru a asculta muzica preferată. Pentru a beneficia de dotări suplimentare prețul unui autoturism din clasa CR-V poate ajunge până la 30.000$.

Subaru Outback

Subaru Outback este o mașină fabricată de firma japoneză Fuji Heavy Industries încă din 1994. Deși în România
Conform unui top făcut de Forbes, Subaru Outback este o mașină ideală pentru sezonul rece, făcând parte din clasa mașinilor medii cu tracțiune integrala, ceea ce o face ușor de manevrat indiferent de starea carosabilului. Aceasta este echipată cu un motor în șase cilindri de 3,6 litri și 256 de cai putere, iar oglinzile și scaunele sunt încălzite și foarte confortabile. Mașina excelează și la capitolul depozitare, având un portbagaj de 512 litri.

Hyundai Sonata

Atunci când vorbim de o mașină potrivită pentru excursiile de familie, Hunday Sonata este o alegere ideală. Aceasta este una dintre cele mai apreciate modele de pe piață, fiind premiată pentru “Cea mai bună mașină de mărime medie din punct de vedere al raportului calitate/preț” și “Cea mai bună mașină de mărime medie pentru familie”.
Principalele avantaje ale acestei mașini sunt fiabilitatea, consumul mic de carburant, spațiul de depozitare și dotările performante de care aceasta dispune.
Modelul lansat în anul 2017 are un preț de pornire de 23.000$, un motor în 4 cilindri inline, 185 cai putere și o cutie de viteze în 6 trepte sau automată.

Opel Insignia

 
Lansată în anul 2008 de către compania germană Opel, Insignia este o mașină de mărime medie, încadrată în segmentul autoturismelor de lux, aceasta înlocuind cu succes modelele Vectra și Signum.
Modelul Insignia oferă un nivel maxim de flexibilitate, confort și siguranță pentru familia ta, fiind pregătită să facă față oricărei provocări, fie că vorbim de activități sportive, vacanțe, petreceri aniversare sau cumpărături pentru toată familia. Mașina oferă un spațiu extrem de generos pasagerilor, iar portbagajul de 508 litri în varianta cu 5 uși are un unghi de încărcare imens.
Atunci când vorbim despre consumul de carburant, compania germană a anunțat un cosum mediu de 5,5 -6,8 litri în oraș și 4,7 litri în afară.
În România, marca germană este foarte bine cotată, fiind recunoscută pentru piesele auto de calitate, varietatea de produse și accesibilitatea în ceea ce privește costurile de achiziție, mai ales pe piața auto second-hand.
În anul 2017, producătorul a lansat modelele Insignia Sports Tourer și Insignia Grand Sport, acestea putând fi achiziționate începând cu 27.000$, respectiv 22.000$.

Ford C-MAX

Ford C-MAX este mașină înaltă, cu cinci locuri și asemănătoare ca dimensiuni cu modelul Ford Focus, dar oferă mai multă flexibilitate, un spațiu interior mai mare și un portbagaj cu un volum mai mare comparativ cu Focus.
Modelele C-MAX cu 5 locuri sau Grand C-MAX cu 7 locuri sunt foarte practice, economice și eficiente. Pentru a beneficia de un spațiu optim, scaunele pot fi aranjate în diferite configurații sau rabatate, iar portbagajul are un volum de 550 litri, fiind ideal pentru depozitarea lucrurilor de care ai nevoie. De asemenea, modelele noi beneficiază de un sistem inteligent de deschidere a portbagajului, hands-free, acesta fiind esențial atunci când ai mâinile ocupate.
La capitlul tehnologii remarcabile simplu de utilizat, Ford C-MAX se diferențiază prin sistemul inteligent de parcare, sistemul hands-free cu SYNC 3 fiind cea mai avansată versiune disponibilă în prezent, un ecran de 8 inch care face navigația mult mai intuitivă. Producătorii au anunțat și intorducerea sistemului de asistență pre-coliziune, acesta detectează obiectele în mișcare indiferent de viteza cu care te deplasezi, făcând din modelul C-MAX o mașină foarte sigură.
De asemenea, modelul C-MAX este unul din puținele mașini produse de firma americană care are ușile din spate glisante. Acesrea facilitează urcare și coborârea în și din mașină, mai ales în spațiile de parcare înguste.
Prețul de pornire pentru modelul cu 5 uși este de 24.175$

 Volkswagen Touareg

 
Produsă încă din anul 2002 de către firma germană Volkswagen, Touareg este un SUV cu capabilități foarte bune și de off-road, preferat atât pentru capabilitățile sale de urcare, cât și pentru design-ul atrăgător.
Producătorii germani au mizat pe fiabilitatea, eficiența și sistemele de asistență inteligente atunci când au construit noul model, utilitatea autoturismului fiind esențială.
Fie că îți dorești o mașină de oraș, pentru drum lung sau off-road, Touareg este alegerea perfectă, calitatea germană fiind o garanție a pieselor auto de calitate, a performanței și a siguranței.
Mașina vine echipată cu dotări esențiale, sistem easy open pentru portbagaj, suspensii pneumatice, interior din piele ecologică “Cricket”, sisteme de asistență inteligente, un portbagaj de 555 litri și un spațiu interior adecvat pentru fiecare pasager, Touraeg este alegerea ideală pentru familiile aflate mereu în mișcare.
Prețul de pornire pentru modelul lansat în 2017 este de 40.175$
 
 
 
 
 

Comments

comments