Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Unde mergem cu copiii când nu putem pleca din oraș

Unde mergem cu copiii când nu putem pleca din oraș

Chiar dacă cei mici au vacanță și faci tot posibilul să le-o faci cât mai plăcută, sunt și zile în care trebuie să rămâneți în oraș.

Pe lângă mare, munte, bunici și alte ieșiri de concediu, și tu și tati aveți serviciu și nu puteți părăsi orașul pentru perioade prea lungi de timp. Prin urmare, va trebui să descoperiți ce vă oferă orașul în care locuiți în această perioadă și să vă bucurați de momentele petrecute împreună în el. Până la urmă, cu bună-dispoziție, chef de joacă și inventivitate, vă puteți simți bine oriunde.
Dacă, totuși, te simți lipsită de inspirație, îți propun șapte activități pe care le poți face cu copilul tău. Desigur, le poți adapta sau schimba în funcție de orașul tău!

Ce-ar fi să mergeți împreună la bibliotecă? Fă-i abonament la secția pentru copii, lasă-l să înțeleagă că este pe numele lui, că trebuie să aibă grijă de cărți și să le înapoieze. Alegeți împreună cărțile și discutați despre ele. Apoi, dedică-ți timp în fiecare zi cititului – poate fi acasă sau pe bancă ori pe păturică într-un parc.
Interesează-te ce activități și ateliere creative au loc în oraș. S-ar putea să găsești diverse ateliere de creație chiar în parcuri, iar copilul tău va fi încântat să participe la ele.
Mergeți la teatru. De pildă, la „Teatrul de Animație Țăndărică”, din București, sunt programate spectacole atractive precum „Till Eulenspiegel”, „Motanul Încălțat”, „Capra cu Trei Iezi”, „Fata Babei și Fata Moșneagului.” Nu trebuie decât să te interesezi de programul teatrului de copii de la tine din oraș.

Mergeți la film! „Alice în țara Oglinzilor”, „În Căutarea lui Dory”, „Epoca de Gheață – Ploaie de meteoriți”, „Singuri acasă”, „Pete și Dragonul” sunt câteva dintre filmele verii pe care le poți vedea alături de micuțul tău. În plus, La Cinema City, până pe 31 august 2016, cei mici vor primi în dar „Paşaportul meu de cinema”. Acesta este oferit la casele de bilete Cinema City la achiziţionarea oricărui bilet la filmele participante în promoţie. Fiecare vizită la cinema poate aduce copilului tău nenumărate premii, prin colecţionarea stickerelor cu personajele favorite. Pentru mai multe informaţii: www.cinemacity.ro/pasaportulcopiilor.
Verifică dacă muzeele au programe speciale dedicate copiilor – workshopuri, ateliere de desen, pictură, științe etc. De pildă, la muzeul Antipa, până pe 4 septembrie, se desfășoară un atelier interactiv dedicat grădinițelor, numit „Poveste cu fluturi”, care se desfășoară în curtea muzeului. Cinci naturaliști ai muzeului le dau întâlnire micuților pe pajiștea din fața serei cu fluturi tropicali vii, in fiecare joi, între orele 10.00 și 12.00. Pe parcursul acestor întâlniri, preșcolarii au ocazia să se joace și să învețe lucruri noi despre lumea fascinantă a fluturilor, iar la finalul programului au posibilitatea să facă o vizită în sera de fluturi.
Descoperiți orașul Luați harta orașului și însemnați împreună pe ea locurile pe care nu le-ați vizitat până acum. Apoi, plecați în explorarea orașului pe care-l locuiți.
Organizează un picnic pentru copii – invită prietenii sau  colegii de la grădiniță cu care copilul tău nu s-a mai văzut de ceva timp și îi lipsesc. Nu ai multe de făcut: câteva telefoane, de stabilit ora și locul de întâlnire, și de pus câteva sandvișuri sau ce stabilești cu ceilalți părinți. Cât timp picii se joacă, mai schimbi câte o vorbă cu ceilalți părinți, mai împărtășiți ceva experiențe și s-ar putea să ai surpriza unei după-amieze sau seri seri foarte plăcute.
Foto: 123RF
 
 
 
 

Comments

comments