Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Vacanța de Sărbători. Sfaturi pentru graviduțe

Vacanța de Sărbători. Sfaturi pentru graviduțe

Dacă ai o sarcină fără probleme și dacă mai sunt câteva săptămâni până când naști, poți pleca liniștită în vacanța de Sărbători. Ține însă cont de câteva lucruri.

Cere permisiunea medicului
Înainte de plecare, mergi la un control de rutină, chiar dacă te simți bine. Informează-ți medicul că intenționezi să pleci la drum lung și ține cont de părerea lui dacă, totuși, îți interzice călătoria.
Cumpără-ți asigurare medicală
Dacă îți petreci vacanța de Sărbători în afara țării, nu te zgârci și cumpără-ți o asigurare medicală. Nu este deloc scumpă și îți va acoperi cheltuielile unei eventuale spitalizări.
Pune în bagaj doar strictul necesar
Abține-te să iei cu tine tot șifonierul! În schimb, ai grijă să ai la îndemână apă (pentru a evita „edemul călătorului” – picioare și mâini umflate, stare de leșin, amețeală, epuizare) și o gustare ușoară.
Ia cu tine analizele medicale
Realizează copii după analizele în sarcină actele medicale, de la analize de sânge până la ecografii prenatale. În caz că vei avea nevoie de un consult neprevăzut, medicul trebuie să știe istoricul sarcinii.
Îmbracă-te în straturi
Pentru că nu este exclus ca pe parcursul călătoriei să ai bufeuri (de altfel firești în sarcină), îți va fi mai ușor să te dezbraci dacă vei fi îmbrăcată, de exemplu, cu un tricou peste care ai pus apoi o bluză și un cardigan cu nasturi.
Încalță-țe comod
Adică cu ghete confortabile și călduroase. Evită modelele strânse, deoarece picioarele se vor umfla mai mult decât de obicei din cauza poziției în șezut.
Nu sta mult timp așezată
Călătorești cu mașina? La fiecare oră de mers solicită o oprire de zece minute. Dacă te deplasezi cu trenul sau cu avionul, ridică-te și fă câțiva pași pe culoar.
Ia cu tine o pernă confortabilă
Există pernuțe speciale de călătorie, care îți susțin gâtul și capul. Sarcina te moleșește și nu știi niciodată când te ia un pui de somn, mai ales la drum lung.
Mărimea contează
Ia în considerare cât timp vei fi plecată de acasă.Chiar și în două săptămâni, poți avea surpriza să constați că nu te mai cuprind hainele. Ia la tine îmbrăcăminte lejeră sau din materiale elastice.
Foto: 123RF, Sursă: revista MAMI
 
 
 
 

Comments

comments