Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Verifica daca puiul tau suge suficient

Verifica daca puiul tau suge suficient

De preferinta cu lapte formula adaptat pentru aceasta varsta si nu cu lapte integral de vaca). De asemenea, pentru a te asigura ca micutul tau este hranit „ca la carte”, medicii pediatri iti recomanda sa urmaresti cresterea in greutate a copilului, culoarea si frecventa urinei si a scaunului.

Semne sigure ca bebelusul tau nu primeste destul lapte

1. O crestere in greutate nesatisfacatoare- la doua saptamani de la nastere micutul cantareste mai putin decat la nastere sau in decursul primei luni de viata a castigat in greutate mai putin de 500 de grame. In mod normal, puiul tau ar trebui sa castige in greutate 100-200 de grame pe saptamana.

2. Urineaza putin si concentrat cu alte cuvinte, face pipi rar si colorat in galben mai inchis, puternic mirositor. Un bebelus hranit corespunzator uda scutecul de aproximativ 6-8 ori in decursul a 24 de ore (dupa ziua a patra de viata).

3. Sanii nu si-au marit volumul in timpul sarcinii.

4. Dupa nastere nu s-a instalat lactatia la stoarcerea sanului nu apare nici o picatura de lapte.

5. Micutul are scaune tari, uscate sau verzi Sau scaunele sunt rare si in cantitate mica. Spre sfarsitul primei saptamani de viata nou-nascutul are cel putin doua (frecvent 4-8) scaune zilnice, de culoare galben-maronie.

6. Copilul refuza sanul

7. Micutul pare nesatisfacut la sfarsitul suptului. Semn ca nu s-a saturat.

8. Mesele sunt foarte frecvente sau foarte lungi.

9. Plange frecvent. In rastimpul dintre supturi, copilul trebuie sa fie multumit si vesel.

Comments

comments

Lasă un răspuns