Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Vine primăvara, schimbăm garderoba. Cum îl îmbraci?

Vine primăvara, schimbăm garderoba. Cum îl îmbraci?

În curând trecem la garderoba de primăvară (sper). Ne luăm adio de la gecile groase de iarnă, apreschiuri şi cele o mie şi una de cojoace care ne apărau de gerul iernii. Bine, bine, dar cu ce le înlocuim, când vine vorba de pitici?
E adevărat că primăvara ne scuteşte de ger năprasnic şi frig care ne îngheaţă sângele în vine, dar asta nu înseamnă că e muuult mai uşor să te hotărăşti cu ce ar trebui să-ţi îmbraci piticul când ieşiti la plimbare sau la joacă, în parc. Asta pentru că primăvara este un anotimp imprevizibil: e soare, dar bate vântul; e înnorat şi răcoare dar peste o oră deja copilul transpiră în hăinuţele parcă un pic prea groase; sau cine ştie cum te prinde ploaia, pe nepusă masă. Şi atunci, cum e mai bine? Îţi dăm noi câteva sfaturi despre garderoba celui mic.

Alege-i hăinuţe confortabile

Pe măsură ce trecem de la lunile de iarnă la cele de vară, primăvara e momentul perfect să scapi de toate acele multe rânduri de haine groase. Alege hăinuţe mai subţiri, care permit pielii să respire, aşa încât micuţul să-şi păstreze o temperatură corporală optimă. Şi ai grijă să nu-i stea prea strânse pe corp, căci dacă transpiră, se poate irita. Cel mai bine este să te orientez către materiale precum bumbacul, deoarece lasă pielea să respire, este moale şi abdsoarbe transpiraţia. În plus, gândeşte-te că hainele de parc se vor murdări repede şi vor trebui spălate des. Aşadar, materialele trebuie să fie rezistente şi să se cureţe uşor.

Îmbracă-l în straturi

Astfel, dacă vremea se încălzeşte, îi poţi da jos un rând de haine, sau, din contră, dacă e cald şi se răceşte pe neaşteptate, pur şi simplu îi mai pui ceva pe deasupra (o vestă, de exemplu).
Pune-i un body, un maieu sau un tricou, peste care adaugi o bluziţă subţire, un hanorac sau un puloveraş şi o gecuţă de primăvară sau palton nu foarte gros. Dacă se face prea cald, pur şi simplu îi dai geaca jos. Sau, din contră, dacă se răceşte brusc, îi mai pui peste o vestă matlasată (sunt ideale primăvara). Şi, cum e sezonul ploilor, nu strică să ai la tine o pelerină impermeabilă şi o pereche de cizmuliţe din plastic mereu pregătită la uşă.

Mizează pe garderoba colorată

Da. Ştim cu toţii clişeul cu roz la fetiţe şi bleu la băieţei. Dar cum oferta din magazine este astăzi atât de variată, poţi ieşi uşor din tipar. E copil, îmbracă-l cât mai vesel! Întreaga natură prinde viaţă, aşa că uită de tonurile neutre. Alege hainuţe în nuanţe pastelate sau culori vibrante şi combină-le cât mai variat şi mai inventiv.

Nu uita de accesorii!

În primul rând, alege încălţăminte de calitate! Este extrem de important ca picirouşele micuţului să fie bine susţinute, iar el să simtă confortabil, aşa încât să poată alerga şi căţăra în voie! Unde mai pui că pantofiorii ar trebui să fie şi durabili, să reziste tutoror „încercărilor” la care sunt supuşi zilnic!
În al doilea rând, chiar dacă renunţi la căciula îmblănită, o căciuliţă subţire nu strică. Spre exemplu, în dimineţile reci când trebuie să plecaţi la grădi (şi ieşiţi din casă, de la cald)
Și încă ceva… Nu uita să-i protejezi pielea sensibilă! Când ieşiţi afară, dă-l cu o cremă de protecţie solară pe obraji, mânuţe şi alte părţi expuse razelor solare!
Foto: Guliver / Thinkstock

Comments

comments