Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > X și 0… matematic

X și 0… matematic

Joacă și învățare – aceasta este formula de aur prin care copilul învață cu plăcere. În locul nesfârșitelor și monotonelor coloane de exerciții, îți propunem o modalitate captivantă pentru învățarea operațiilor matematice.

Se poate aplica pentru orice clasă, la orice nivel de dificultate. În plus, se joacă cu un prieten. Îți prezentăm, X și 0 matematic!
Pentru o rundă de X și 0 matematic, ai nevoie de

  • 9 coli de hârtie
  • Marker
  • Un prieten (partener de joc)
  • Inspirație pentru exerciții

Pe fiecare dintre cele nouă coli de hârtie se desesnează un pătrat carese împarte exact ca la jocul X și 0 (trasezi în interiorul acestuia două linii verticale și două liniii orizontale pentru a obține nouă pătrățele mai mici). În total, pe cele 9 coli de hârtie vei fi 81 de pătrățele pe care trebuie să le umpli cu exerciții.
Copiii trebuie să rezolve corect exercițiile din pătrățele. Cum rezolvă un exercițiu, cum pune în pătrățica respectivă un X sau un 0.
Cel care a rezolvat corect trei exerciții în șir de pe aceeași coală  (are trei de X sau trei de 0) – pe verticală, pe orizontală sau pe diagonală, ca la jocul clasic de X și 0, întoarce coala de hârtie și scrie mare pe ea X sau 0.
Câștigător este cel care adună 3 coli la rând (are trei coli pe care scrie mare X sau 0).

Prin acest X și 0 matematic captivant , copilul tău rezolvă mai multe exerciții, într-un mod plăcut. S-ar putea chiar să-ți mai ceară exerciții!!
Adaptare după o activitate propusă pe Education.com, Foto: 123RF

Comments

comments