Esti aici
Femeia.ro > Familie > Cum alegi un scaun auto potrivit pentru copilul tau

Cum alegi un scaun auto potrivit pentru copilul tau

scaun auto copii

Scaunul auto pentru copii este obligatoriu in timpul calatoriilor cu masina. Daca iti doresti siguranta maxima pentru cel mic atunci cand te insoteste in masina, alege un scaun auto copii de calitate, comercializat de un magazin specializat.

Conform Centrului National de Statistici si Analize din SUA,  anual  aproximativ 250 000 de copii sunt raniti in accidentele de masina. Din acest motiv, este extrem de important sa achizitionezi scaunul auto potrivit pentru cel mic. Acesta trebuie sa indeplineasca o serie de caracteristici importante, esentiale in crearea confortului adecvat si sigurantei celui mic, pe toata durata transportului cu masina.

Practici ale parintilor vs. ce spune Codul Rutier

Fiecare dintre noi a vazut, macar o data, parinti inconstienti ce isi tineau copilul pe scaunul din dreapta soferului sau copii fara centura, pe bancheta din spate. In codul rutier aceste practici nu sunt premise si scrie negru pe alb, potrivit articolului 97 privind circulatia pe drumurile publice este necesar ca cei in varsta de pana la 12 ani sa poarte o centura de siguranta adaptata atat greutatii, cat si dimensiunii corpului. In privinta copiilor mai mici de 3 ani, acestia trebuie sa fie transportati numai in cadrul dispozitivelor de retinere omologate.

Dupa ce criterii alegi scaunul auto pentru copii

Atunci cand vrei sa achizitionezi un scaun auto pentru copii trebuie sa ai in vedere greutatea si inaltimea celui mic. In functie de aceste aspecte, se gasesc mai multe modele de scaune auto.  De exemplu, specialistii recomanda ca bebelusii sa fie transportati doar in scaune care se fixeaza cu spatele la directia de mers a masinii. Acest tip de scaun se poate schimba cu unul care se fixeaza cu fata la directia de mers doar dupa ce copilul poate sta in picioare fara a se dezechilibra, atunci cand acesta cantareste cel putin 9 kilograme. Al treilea tip de scaun auto este mai exact un inaltator auto si se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 5 si 12 ani, care au o greutate cuprinsa intre 15 si 36 de kilograme.

Specialistii recomanda scaunele auto cu ISOFIX

De ceva vreme au aparut si scaunele auto cu isofix, pe langa cele ce dispun de un sistem cu centura clasica. Noile modele cu isofix sunt considerate mai sigure, deoarece acestea se pliaza pe reactia automobilului in cazul unui accident. Inainte de a achizitiona un astfel de model, asigura-te ca masina ta este compatibila cu un scaun auto cu isofix.

Carucioaredecopii.ro furnizeaza calitate si siguranta la preturi accesibile

Acceseaza site-ul magazinului online de aici si rasfoieste paginile destinate scaunelor auto pentru copii. Preturile sunt cuprinse intre 55 de lei si peste 1000 de lei si poti alege usor accesoriul auto perfect pentru nevoile tale si ale copilului tau. In cazul in care nu iti doresti sa analizezi toate modelele, seteaza filtrele in functie de preferinte si vei vedea doar ceea ce te intereseaza.

Comenzile plasate online, cu o valoare mai mare de 400 de lei, beneficiaza de transport gratuit oriunde in Romania. Showroom-ul magazinului din Bulevardul Iuliu Maniu nr. 181 A, sector 6, Bucuresti este deschis pentru a oferi clientilor posibilitatea de a vizualiza si a achizitiona o parte din modelele de scaune auto pentru copii.

Pentru detalii sau alte intrebari legate de produse si comenzi contacteaza un reprezentant al magazinului la urmatoarele numere de telefon 0723 666 005 / 0743 666 006 sau pe adresa de email contact@carucioaredecopii.ro.
 

Sursa: Agentia Fortin

Comments

comments

Lasă un răspuns