Esti aici
Femeia.ro > Familie > Neplacerile lauziei

Neplacerile lauziei

Lauzia este o perioada destul de neplacuta din punct de vedere fizic. Iata la ce sa te astepti:

Lohiile

In saptamanile de dupa nastere, organele tale genitale secreta lohii, niste scurgeri care contin sange in primele 2-3 zile, poate chiar o saptamana. Apoi, treptat, devin roz pana la alb-galbui, disparand total cam in a patra saptamana. Au miros specific si rol de protectie impotriva infectiilor.

  • Motiv de ingrijorare: Atunci cand sangerarea este abundenta, de tip menstrual, continua si dupa prima saptamana sau redevine abundenta dupa ce se redusese.

Mica menstruatie

Uneori, intre a 20-a si a 25-a zi de lauzie, apare o sangerare putin abundenta, care dureaza 1-2 zile, cauzata de modificarile hormonale care se produc in perioada de lauzie.

  • Motiv de ingrijorare: Cand alapteaza, mamicile nu au menstruatie. Daca scade insa puterea de alaptare si, mai mult, apar semne obisnuite ale sarcinii, mamica a ramas din nou gravida. Ovulatia a inceput chiar si fara menstruatie!

Toaleta interna

In timpul lauziei, nu se face toaleta interna a organelor genitale, pentru ca poate cauza infectii. Igiena externa se face, in fiecare zi, cu apa fiarta si racita si sapun delicat. Dupa uscare, se aplica un absorbant igienic.

  • Motiv de ingrijorare: Orice usturime sau iritatie trebuie anuntata medicului. Nu folosi medicamente dupa ureche si nu te neglija!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus