Esti aici
Femeia.ro > Familie > Nuntă > 14 idei pentru o nuntă originală

14 idei pentru o nuntă originală

nunta originala

E normal să îți dorești ca petrecerea pentru cea mai frumoasă zi din viața ta să fie una memorabilă. Dar, dacă ai fost până acum la mai multe nunți (și probabil ai fost), știi că ele cam seamănă între ele.

De aceea, ți-am pregătit în continuare câteva sfaturi pentru a avea o nuntă originală. Fii însă conștientă că adevărata originalitate nu poate veni decât de la tine și alesul tău, așa că adaptează ideile pentru a creea ceea ce considerați voi că ar fi o petrecere de vis.

„Oficializează” petrecerea

Comandă o ștampilă cu numele tău și al viitorului soț și aplic-o pe șervețele, pe etichetele mărturiilor, pe cardurile care indică așezarea la mese sau oriunde vreți voi.

Mărturii inedite

marturii nunta originala

Când vine vorba de mărturii, singura limită e imaginația voastră. Poți merge pe idei deja clasice, precum suporturi de lumânare din sticlă imprimată, brelocuri personalizate, lingurițe sau clopoței gravați cu numele voastre. Sau poți apela la un designer grafic pentru a realiza vederi cu invitații în ipostaze diferite – în scene din filme, pe coperte de albume celebre, în locații pe care nu le-au vizitat niciodată etc. Dacă e prea multă bătaie de cap, alege drept mărturii obiecte care să reprezinte ocupațiile sau hobby-urile voastre.

„Lada de zestre”

În locul clasicei căsuțe de carton pentru colectarea plicurilor, poți alege ceva mai puțin obișnuit: un cufăr îmbrăcat în mătase, un tort de carton toate prevăzut cu un orificiu, o urnă de vot sau un mic recipient pentru colectarea hârtiei pentru reciclat. Nu te feri de astfel de glumițe! Darul de nuntă e un subiect oarecum tabu, astfel că poți face situația mai comică, marcând căsuța cu etichete de genul „Bacșiș pentru șaorma”, „Fondul clasei” sau „Cutia milei”.

Registrul de oaspeți

Vrei o nuntă cu stil? Atunci e musai să ai un registru de oaspeți, în care invitații tăi să scrie câte ceva la sosire. Poți să ți-l confecționezi chiar tu, dintr-un caiet mare, cartonat, îmbrăcat în mătase căptușită cu burete. După nuntă, lipește pe copertă o fotografie cu voi doi, înrămată.

Cadouri pentru domnișoare și cavaleri

Cadourile pentru domnișoarele de onoare pot fi truse cosmetice sau oglinzi de poșetă cu monogramele fiecăreia, iar pentru cavalerii de onoare, comandă halbe de bere inscripționate cu numele lor. Neapărat adaugă numele tău și al iubitului, plus data nunții. Poți merge și pe idei puțin mai creative. De exemplu, îți poți crea propriul cortegiu de prințese, oferindu-le dominșoarelor de onoare tiare asemănătoare cu a ta. Cavalerii de onoare pot primii săbii sau scuturi de jucărie.

În loc de baloane…

Lampioanele din hârtie creponată sunt mult mai șic decât baloanele, se strâng ușor și pot fi refolosite cu alte ocazii, dacă decizi să le cumperi tu.

Citește și: Idei șoc pentru nuntă și pentru după nuntă

Sala în culori

Nu opta doar pentru o singură culoare ca să amenajezi sala. Alegând, de exemplu, alb, roșu și auriu, nu va fi nevoie de elemente în exces pentru a înviora localul. Ia în calcul și culorile deja existente în restaurant. Te poți inspira chiar din picturi celebre care te-au impresionat sau peisaje din vacanțele pe care le-ai petrecut alături de viitorul tău soț.

Snack & candy bar

candy bar

În ziua de azi, chiar și nunțile românești sunt gândite într-un mod mai puțin tradițional. Spre exemplu, nu este obligatoriu ca invitații să stea așezați la masă pentru fiecare fel de mâncare servit. Foarte la modă sunt acum bufeturile de tip snack-bar (pentru gustări, aperitive) sau candy-bar (pentru dulciuri). În al doilea caz, o fântână de ciocolată, alături de platouri de fructe, este de mare efect.

Copăcelul luminat 

Oferă un plus de romantism petrecerii decorând sala cu ramuri de copac, în care să pui instalații de beculețe albe sau chiar lumânărele aprinse.

Loc de joacă pentru copii

Mai mult ca sigur vei avea invitați care vor veni cu copiii. Oricât de simpatici ar fi cei mici, se plictisesc mereu repede și pot crea momente foarte haotice. Asigură-le un loc de joacă unde pot fi supravegheați ușor și unde chelnerii ocupați sau invitații cu chef de dans nu se vor împiedica de ei.

Photo shoot creativ

Alege un fotograf creativ, care să se priceapă destul de bine la manipularea pozelor. Ideea e că, în general, pozele de nuntă sunt destul de plicticoase; chiar și efectele de perspectivă, în care mirele pare că ține mireasa în mână (și invers), sunt astăzi destul de fumate. De aceea, e important ca cea mai frumoasă zi din viața ta să fie imortalizată în locații și cadre neobișnuite. Poți încerca să regizezi o întreagă poveste în cadrul ședinței foto. Și fotograful va fi bucuros să se abată de la clișeele nunților.

Alternativ, poți instala o cabină foto, unde invitații să-și poată face poze amuzante.

Rave party

Încearcă să faci rost de un stroboscop sau un proiector cu laser și cere DJ-ului să pună aceste lumini la treabă atunci când se adunaă mai multă lume pe ringul de dans. O mașină de fum poate întregi atomsera. De asemenea, nu face rabat de la calitatea sunetului. Nu te baza pe fatptul că restaurantul va avea o sonorizare ca la carte. Tot DJ-ul ar putea să știe de unde poți închiria un sound system bun – un element necesar dacă tu și mirele iubiți muzica electronică.

Miniaturile de pe tort

miniaturi tort nunta

În locul clasicelor statuete cu mire și mireasă, cere să ti se confecționeze două figurine amuzante din marțipan sau din aluat de biscuiți. Nici nu trebuie să cauți prea mult pe internet pentru a găsi torturi de nuntă amuzante, care să te inspire.

Alege o tematică!

Așa cum am mai sugerat, nunțile clasice pot fi ușor plicticoase. De aceea, poți face petrecerea mai interesantă încă dinainte să înceapă, prin alegerea unei tematici. Poți cere invitaților să vină îmbrăcați în personaje din film sau în celebrități. Poți, de exemplu, să setezi o tematică horror, astfel ca nunta să semene cu o petrecere de Halloween, sau o tematică fantasy, ceea ce s-ar potritiv de minune cu peisajul, dacă alegi să-ți faci nunta la momente. Adaptează toate ideile de mai sus în funcție de tematica aleasă!

Citește și: 10 surprize neplăcute care pot apărea în ziua nunții

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

2 thoughts on “14 idei pentru o nuntă originală

  1. Foarte bune sugestiile pentru viitorii miri. Cine doreste o nunta frumoasa, sa se informeze mai întâi de la profesoonisti

Lasă un răspuns