Esti aici
Femeia.ro > Familie > Nuntă > Daca mai spune cineva ca revistele pentru femei sunt superficiale…

Daca mai spune cineva ca revistele pentru femei sunt superficiale…

Am sa-i spun si eu ca ziarele-tabloid si stirile de dupa-amiaza sunt revoltatoare. Ca bunul simt & gust nu mai sunt la cautare, ci au fost puse pe goana de fanatismul cu care se cauta spectacol in orice: in durerea oamenilor disecata pe viu la ore de varf, in femeia-trofeu-de-langa-comoda-cu-mileu, in femeia-breloc, in declaratii politice aberante (care si-ar merita anonimatul, nu celebritatea), in poseta Monicai Columbeanu, in proiecte aberante de lege (suna serios, dar dinspre partea parlamentarilor e doar umor negru involuntar), in atatea trupe muzicale care ar trebui scoase in afara muzicii.

Daca ti-ai aruncat cheile de la masina pe policioara, ai coborat de pe tocuri si te-ai trantit in fotoliu, fa azi o exceptie si neglijeaza telecomanda. Pune-ti o muzica buna si rasfoieste paginile pe care nu le-ai citit inca din revista ta pentru femei. Si ai sa gasesti acolo altceva decat certuri, galagie, videoclipuri dezacordate.

Ai sa gasesti acolo tot ce am pus noi zi de zi, timp de o luna intreaga: idei, neastampar, tentatii, schimbari, prieteni noi, momente de spus mai departe. Uite, daca vrei, luam acest numar FEMEIA. As putea sa-ti scriu povestea lui. Sa-ti spun cum s-a nascut ideea reportajului de luna asta. Cate discutii la cald, cate bucurii ca am reusit sa vorbim cu X, sau ca ne-a iesit asa bine poza Y, cate informatii au circulat intre noi, cat de mult ne-a starnit subiectul: colectarea selectiva, sansele cele adevarate ale reciclarii la noi in tara. Si ca sa starnim in aceeasi masura si restul lumii, am realizat un set de afise pe care poti sa le pui la blocul tau, pe scara ta. Oamenii nu sunt informati.

Daca ii informam, poate incepe sa le si pese. Ei nu stiu ca o cutie de cola facuta din alta cutie (reciclata) de cola inseamna ca fabrica va arunca in aer cu 90% mai putine noxe decat daca ar produce-o direct din bauxita. Si ar consuma cu 90% mai putina apa! Poate chiar incepe sa le pese…

Apoi as putea sa-ti spun cum a venit Alina, copila-scriitoare a redactiei, de la interviul cu Tudor Chirila si Iarina Demian: „Uau, ce misto a fost! Cat de tare o sa iasa! Luanaa, nu-i asa ca-mi dai pagini multe, multe?” Cu astfel de stari de spirit as putea sa-mi hranesc oricand asteptarile pe care le am de la meseria mea.

Apoi distractia de la sedinta foto pentru coperta si pictorial. Cu Simona Gherghe si doua fetite sturlubatice. Simona, o fata fina, cu bun simt, n-a comentat, a rabdat toanele pustoaicelor, n-a ridicat macar o data din spranceana. Desi am „eliberat-o” abia la ora 11 noaptea din hainele de-mprumut.

Da, femeia adevarata are ambitii. Revista FEMEIA nu-i spune: stai jos, petrece-ti viata citindu-ne pe noi. Ia-ne doar ca pe o gura de oxigen atunci cand traficul te-a traumatizat prea mult de dimineata, cand te gandesti la o schimbare, dar n-o indraznesti, cand vrei sa te relaxezi altfel decat pedepsind televizorul sa ramana pe programul de stiri macabre (nu sunt impotriva informarii, viata nu e doar roz, sunt impotriva oripilarii). Da, femeia adevarata nu e superficiala.

Revista nu spune: ia rujul meu si du-te! (apropo, citeste articolul de tendinte in machiaj de numarul asta). Machiajul, suntem de acord, exista doar ca sa-ti dea alta stare cand te privesti in oglinda. Si starea asta de bine va ramane si cand te uiti in ochii celorlalti. Iar daca ai inceput ziua nesigura pe tine, iti dau un sfat care ti-ar putea parea superficial in caz ca nu-l aplici: piaptana-ti parul sa arate proaspat, sa se miste natural si vei iesi pe usa mai luminoasa. Din acel moment, norocul zilei, posibil, ti se schimba. Ceva superficial in asta?

FEMEIA. de luna asta iti spune: nu te opri. Cauta, freamata, clocoteste (colega Crista stie mai bine cum e cu hormonii primavara, ca s-a imprietenit cu ei la rubrica Intim), pune-ti mintea si faptele la contribu- tie daca ai planuri mari. Daca nu, psihologul Sarah Laurie are vise deja programate pentru succes. Tu doar vino pe frecventa lor. Sa ai o luna plina.

Luana Muresan, Redactor-Sef Femeia.

Comments

comments

Lasă un răspuns