Esti aici
Femeia.ro > Familie > Nuntă > Dimineața de după nuntă

Dimineața de după nuntă

Nici nu-i de mirare, căci nebăutoare cum ești, corpul tău se simte acum obosit după toate paharele de șampanie pe care ai fost nevoită să le ciocnești cu invitații toată noaptea. Și nici să te eschivezi n-ai putut de fiecare dată, căci o dată în viață se căsătorește omul, nu-i așa?

Ei bine, află că neplăcerile cauzate de alcool a doua zi depind de mai mulți factori. Știai, de exemplu, că nu e nevoie să consumi o cantitate mare, ci doar să amesteci băuturile și ți-ai asigurat o durere de cap a doua zi? Sau că femeile suportă mai greu alcoolul decât bărbații din cauza kilogramelor mai puține? Sau că vinurile dulci și mixurile carbogazoase te amețesc mai repede decât băuturile curate? Dacă vei cunoaște asemenea detalii, vei putea preveni ceea ce se numește în limbaj de specialitate „mahmureală“. Iată câteva sfaturi de ținut minte pentru ziua cea mare și noaptea care va urma, pentru ca dimineața să-ți fie senină.

E bine să mănânci ceva gras înainte de a consuma băuturi, căci grăsimea îți va proteja stomacul de agresivitatea alcoolului. Nu trebuie să înfuleci un borcan de maioneză, niște pâine de casă cu ulei de măsline e mai gustoasă și mai sănătoasă.

Hidratează-te! Înainte, în timpul și după petrecere, bea apă! În felul acesta concentrația alcoolului scade considerabil. Înainte de culcare, bea un pahar mare de apă și ia o aspirină – combinația face minuni.

Dacă nu poți mânca în tihnă la masă pentru că ești prea agitată, ronțăie printre picături saleuri și alte snacksuri, căci ajută și ele organismul să țină piept alcoolului.

A doua zi răsfață-te cu un mic-dejun copios: omletă cu bacon, pâine integrală, fructe proaspete sau suc de fructe. Trebuie să-ți reechilibrezi doza de vitamine și minerale pierdute din cauza consumului de alcool.

Fă o plimbare matinală. Poate că nu-ți vine să te plimbi, ci mai degrabă să lenevești, dar mișcarea îți stimulează metabolismul și îi asigură oxigenul necesar.

Evită cafeaua (prea multă), în schimb bea cât de multă apă poți, de preferat din cea minerală, combinată cu sucuri de fructe sau ceaiuri. Organismul se cere hidratat din abundență după o petrecere stropită cu licori bahice. O rețetă secretă spune că ceaiul negru cu zahăr face minuni.

Dacă ai comis-o zdravăn, atunci, pe lângă toate cele de mai sus, e permis să consumi și un strop din ce ai consumat cu o seară în urmă. Zicala „cui pe cui se scoate“ are un sâmbure de adevăr, căci o gură de bere sau de Radler îți poate reduce sensibil simptomele neplăcute (stimulează funcția ficatului).

Comments

comments

Lasă un răspuns