Esti aici
Femeia.ro > Familie > Nuntă > Fotograful de nuntă, asul tău din mânecă – Interviu cu Theo Manusaride

Fotograful de nuntă, asul tău din mânecă – Interviu cu Theo Manusaride

fotograf de nunta

Theo Manusaride este un cunoscut fotograf de nunți din București, cu multă experiență în domeniu. Din acest interviu vei afla tot ce ai nevoie să știi pentru nunta ta: cât timp se alocă fotografiilor, ce trebuie să iei în calcul, când trebuie semnat contractul și multe alte informații utile.

Ce trebuie să luăm în calcul pentru ședința foto?

Rețeta unei ședințe foto reușite are următoarele ingrediente: lumină, timp, locație și dispoziție. Lumina cea mai bună pentru fotografii este la apus, dar e bine să nu fim pe grabă pentru a obține cadre atent realizate și diverse. Ne trebuie un loc mai intim și un fundal potrivit cu stilul nunții și, nu în ultimul rând, bună dispoziție.

Câte fotografii se fac?

Depinde foarte mult de stilul fotografului și de educația sa. Un fotojurnalist va realiza mai multe fotografii decât un fotograf cu un stil editorial sau fashion. Unii fotografi preferă să declanșeze de mai multe ori pentru a avea diversitate, alții consideră că este mai util să gândească imaginea câteva secunde înainte de a face expunerea. Numărul de fotografii realizate variază de la 1.000 până la 5.000 în cazul echipelor de doi fotografi, iar numărul de fotografii predate mirilor de la 500 la 2.000.

Cât timp se alocă pentru ședințele foto?

Eu recomand o oră pentru ședința foto de la pregătirea miresei, o oră pentru ședința foto de la pregătirea mirelui și o oră pentru ședința lor foto de cuplu.

Citește și: O nunta anulată, o decizie asumată

Câte dintre ele sunt prelucrate?

Un fotograf profesionist nu va preda materiale neprelucrate. Așadar, toate fotografiile sunt editate cel puțin la un nivel de bază (expunere, temperatura de culoare, contrast, culori etc). Pentru fotografiile din album sau imaginile reprezentative se pot face și editări mai avansate (corecții ale pielii, eliminarea anumitor elemente nedorite din cadru etc).

Cât durează până când se primesc fotografiile?

Termenele de predare variază de obicei între o lună și șase luni pentru fotografiile digitale și pot crește în ceea ce privește albumul de nuntă în cazul în care acesta este o colaborare între miri și fotograf, întrucât este nevoie de un schimb de păreri despre design și alegerea fotografiilor, care consumă destul de mult timp.

Câți fotografi sunt prezenți, de regulă, la o nuntă?

La o nuntă se pot prezenta un singur fotograf (suficient pentru majoritatea evenimentelor), doi (există multe echipe) sau 3-5 (pentru evenimente cu un număr mare de invitați, multe momente speciale, pregătiri în locații diferite etc).

Cu cât timp înainte de eveniment se realizează contractul?

Rezervarea se pot face și cu mai mult de un an înainte de nuntă, dar și cu câteva zile înainte de nuntă. Un fotograf consacrat și căutat însă se va ocupa foarte repede, iar probabilitatea de a găsi fotograful potrivit scade odată cu apropierea datei nunții. Recomand ca, dacă fotografiile de nuntă sunt importante și așteptările mirilor sunt mari, contractarea fotografului să se facă înainte cu un an.

Dacă se strică aparatura în timpul nunții?

Diferența între un profesionist și un amator stă atât în experiență, cât și în responsabilitatea cu care tratează fiecare eveniment. Un fotograf profesionist va avea două aparate, mai multe obiective, blițuri, carduri și mulți acumulatori. Totul are back-up și, chiar dacă unul dintre aparate sau obiective se strică, acest lucru nu îi va afecta munca.

Citește și: Obiceiuri și tradiții de nuntă în alte țări ale lumii

 

Sursă foto: iSrtock

Comments

comments

Lasă un răspuns