Esti aici
Femeia.ro > Familie > Nuntă > Nunta perfectă – planuri mari la preturi mici!

Nunta perfectă – planuri mari la preturi mici!

Cu siguranță ai cel puțin o persoană super-îndemânatică în anturajul tău, dacă nu cumva ești chiar tu aceea și nu știai. Singură sau cu ajutorul prietenelor tale, poți tăia de pe listă câteva dintre decorațiuni costisitoare, astfel încât să reduci considerabil bugetul. Și stai să vezi cât de impresionat va fi viitorul tău soț…

Invitațiile
––––

Primul pas în reducerea bugetului de nuntă este anunțarea marelui eveniment și e musai să pornești cu dreptul, ca s-o ții tot așa! La bani puțini, poți obține carton simplu imprimat, lucru pe care l-ai putea face și tu acasă, pe o sumă și mai mică. Dar dacă vrei ceva inedit și sofisticat, prețul crește! Anul acesta , experții în organizarea nunților susțin că se poartă… mini-cardurile pe post de [invitații][1].

Pe principiul „scurt și la obiect”, compune un text cu informațiile esențiale și imprimă-le pe un format puțin mai mare decât o carte de vizită. În ceea ce privește modelul, având în vedere că este [anul „Gatsby”][2], poți apela la dantelă (la metru), perle și texturi prețioase (cartonul embosat e o idee bună) pentru a le decora. Se mai poartă motivele florale (stilul câmpenesc), materialele brute (hârtia naturală, pânza de sac, care arată senzațional în combinație cu dantela, sfoara), dungile (genul marinăresc) și zig-zag-ul! Lasă-ți imaginația să se manifeste; nu numai că vei cheltui mai puțin, dar vor ieși exact așa cum vrei!

Florile
––-

[Aranjamentele florale][3] de pe mese, piesa centrală, buchetele și lumânările costă incredibil de mult, însă tu le poți confecționa la prețul minim (în funcție de tipul florilor, poți obține un cost de 4-5 ori mi mic), investind doar în materia primă. Primul pas: alegerea modelelor! Apoi pornește în căutarea vaselor – care pot fi vaze transparente din sticlă sau ghivece/cutii în care să pui burete special, în care mai apoi să înfigi flori -, lumânări și panglici.

[Florile][4] proaspete țin cam 2-3 zile, însă poți folosi foarte bine substanțe speciale (se vând în piețele de flori, dar există și în hipermarketuri) pentru a le prelungi rezistența. Deci poți cumpăra florile cu 3 zile înainte, pentru a avea timp să le asamblezi, pentru ca apoi să le depozitezi într-un loc răcoros.

Poți confecționa aranjamentele de masă din timp, având grijă să fie hidratate corespunzător în zilele următoare, însă buchetele și lumânările vor trebui lăsate pentru ajunul nunții, mai ales dacă folosești panglici pentru a le lega strâns (chiar dacă le ții cu codițele în apă, aceasta se absoarbe mai greu dacă buchetul este strangulat). E drept că-ți vor lua ceva timp, însă designul floral este o activitate relaxantă, iar tu ai mare nevoie de asta în [săptămâna nunții][5]. În plus, te scutește de mulți bani!

Mărturiile
–––-

Imaginația n-are limite în ceea ce privește micile [cadouri][6] oferite drept mulțumire invitaților. E firesc să-ți dorești ca obiectul cu pricina să fie ceva care să constituie o amintire de durată, să surprindă și să… nu coste o avere! Din fericire, comunitatea artistilor plastici este destul de mare, deci poți comanda obiecte originale(personalizate) la prețuri mai bune decât cele din magazine, de unde ai lua, dealtfel, articole de serie.

Totodată, ți le poți confecționa și personaliza de una singură, fie cumpărând integral materia primă , fie achiziționând obiecte comune, de serie, pe care apoi să le modifici și să le inscripționezi în ton cu tema nunții tale. Anul acesta, tendințele în materie de mărturii (da, există și așa ceva) propun lucruri practice (deschizătoare de sticlă, suporturi pentru pahare, lumânări parfumate) sau clasicele bomboane, oferite în săculeți, cutii handmade sau borcănele de sticlă, inscripționate cu numele mirilor.

Mai ai și alte idei de pus în practică pentru a diminua costurile aferente nunții? De ce nu le-ai împărtăși și altor miresici pe [forum][7]?

[1]: https://www.miresici.ro/articole/8-idei-pentru-invitatii-neconventionale
[2]: https://www.miresici.ro/articole/tendinte-in-organizarea-nuntii-in-2014
[3]: https://www.miresici.ro/articole/florile-perfecte-in-functie-de-anotimp
[4]: https://www.miresici.ro/articole/top-5-cele-mai-utilizate-flori-in-decoratiuni-si-aranjamente-pentru-nunti
[5]: https://www.miresici.ro/articole/metode-anti-stres-inainte-de-nunta
[6]: https://www.miresici.ro/articole/marturii-insolite-un-alt-fel-de-a-spune-multumesc
[7]: https://www.miresici.ro/forum/memberlist.php

Comments

comments

Lasă un răspuns