Esti aici
Femeia.ro > Familie > Nuntă > Nunti de imprumut

Nunti de imprumut

La 30 de ani, Alina Popa e fericita posesoare a unei „case de nunți“ și a unei curți aferente, de unde poți împrumuta recuzita potrivită pentru cea mai frumoasă zi din viața ta.

Tradiția americană spune că e de bun augur ca mireasa să poarte la nunta sa ceva vechi, ceva nou, ceva împrumutat și ceva albastru. De-aici s-a inspirat Alina când a renunțat la munca într-o agenție de publicitate și a deschis o mică afacere, Something Borrowed (lovely rentals), urmată la scurt timp de alta: The Wedding House, un loc în aer liber numai bun pentru a găzdui o nuntă altfel.

Cum te-ai gândit să începi această afacere?

Totul a început în urmă cu patru ani, odată cu organizarea propriei mele nunți. Eu și soțul, Ghica, am vrut să ne căsătorim acasă, la propunerea tatălui meu, care cumpărase o căsuță și visa să găzduiască acolo nunta noastră. Timp de un an, am amenajat spațiul – am pus gazon, am plantat pomi, am construit foișorul de lemn, am tras electricitate. A fost foarte mult de muncă, însă rezultatele au fost pe măsură – am avut parte de o nuntă ca-n povești, la noi în curte. Something Borrowed (lovely rentals) a luat naștere după nuntă. Câțiva ani mai târziu, am înfiinţat The Wedding House din dorința de a realiza decoruri de poveste în locația noastră proprie, pentru evenimentele pe care le găzduim aici.

Ce găsim de împrumutat în curtea ta magică?

O colecție de obiecte de decor în adorabilul stil country shabby-chic: piese de mobilier (mese, scaune, fotolii vintage), accesorii (rame, valize vintage, felinare, colivii, oglinzi) și multe, multe altele!

Care a fost cea mai atipică petrecere pe care ai organizat-o?

Chiar săptămâna asta vom găzdui o petrecere mai atipică: o nuntă-surpriză! Mirele nu știe ce i se pregătește – crede că va participa la un eveniment monden mai pompos, când de fapt va veni la nunta lui, unde aleasa inimii îl va aștepta în rochie de mireasă la altar.

Într-o lume în care individualismul e la loc de cinste, mai rentează o afacere dedicată nunților?

Deși în ultimul timp a crescut numărul cuplurilor care aleg să fie împreună „happily ever after“ fără să oficializeze relația prin căsătorie, sunt în continuare foarte multe cupluri care își doresc să aibă parte de nunți de poveste. Și atunci, da, o afacere dedicată nunților poate fi rentabilă dacă le oferă mirilor acea experiență de neuitat pe care o caută.

De ce ai ales până la urmă acest tip de afacere?

Pentru mine, această afacere este tot ce am visat – să locuiesc într-o căsuță idilică împreună cu soțul meu și câinii noștri, să primim zilnic în vizită cupluri în căutarea locației perfecte pentru nunta mult visată, să stăm la povești pe terasă, la un pahar de limonadă și niște homemade goodies, iar în weekenduri să creăm decoruri romantice și să petrecem ca-n povești. Este mai mult decât o afacere, este un mod de viață.

Articol preluat din ediția de octombrie 2014 a revistei Femeia.

Autor: Adriana Moscu

Sursa foto: Vlad Stănescu

Comments

comments

Lasă un răspuns