Esti aici
Femeia.ro > Familie > Obiceiuri ciudate de nuntă din întreaga lume

Obiceiuri ciudate de nuntă din întreaga lume

obiceiuri nunta

Fiind obișnuită cu nunțile românești, probabil vei fi surprinsă să afli cât de diferite pot fi acestea în alte țări. Chiar dacă ceremonia în sine este destul de asemănătoare, în unele locuri există tot felul de obiceiuri… cel puțin diferite.

Imaginează-ți cum cele mai dezgustătoare lucruri din lume ar fi aruncate pe tine. Nu sună prea plăcut, nu-i așa? În Scoția, înainte de nuntă, pe mireasă sunt aruncate tot felul de lucruri de acest gen… ca apoi aceasta să fie legată de un copac.

Scopul acestei tradiții în care femeia este umilită este pentru a vedea dacă se descurcă cu orice. Dacă trece testul, înseamnă că se poate descurca și cu o căsnicie. Din motive necunoscute de noi, bărbații nu trebuie să treacă prin asta…

De multe ori înainte de nuntă mireasa se poate simți copleșită și va începe să plângă. La fel și mama ei, care este emoționată. Acest lucru este cât se poate de normal, însă în China este un adevărat obicei. Astfel, cu o lună înainte de nuntă, viitoarea mireasă trebuie să plângă zilnic timp de o oră. După zece zile, mama ei i se alătură, iar după încă zece zile, și bunica face același lucru.

Explicația? Aceasta ar trebui să fie o exprimare a bucuriei, pentru că femeile plâng pe diferite tonuri, asemănându-se cu un cântec.

Citește și: Ce să porți dacă ești invitată la o nuntă: 7 idei de ținute 

Nu știm cine a inventat următoarea tradiție, dar ne bucurăm că nu trăim în Fiji! Bărbatul nu numai că trebuie să ceară mână fetei de la tatăl acesteia, ci trebuie să îi aducă și un dinte de balenă. Da, ai citit bine, un dinte de balenă!

Suedezii sunt un popor foarte pupăcios, sau cel puțin asta reiese din obiceiul lor de nuntă. De fiecare dată când mirele sau mireasa se ridică de la masă pentru a merge la toaletă, partenerul este sărutat de invitați. Ne întrebăm câți miri se abțin doar pentru ca proaspăta soție să nu fie sărutată de toți bărbații de la masă… de nenumărate ori?

Îți pare rău că nu locuiești în Franța? Noi credem că e mai bine… După ce nunta s-a terminat, invitații strângeau într-un vas de toaletă tot ce rămânea pe masă pentru a fi aruncat la gunoi, ca apoi mirele și mireasa să bea din el. În zilele noastre, gunoiul este înlocuit cu ciocolată fină, însă, din păcate, vasul de toaletă rămâne prezent.

În Mongolia există un obicei foarte brutal și sângeros. Dacă subiecte de acest gen te dezgustă, mai bine sari la paragraful următor… Înainte de a stabili o zi pentru nuntă, cuplul trebuie să ucidă un pui de găină ținând împreună mâna pe cuțit. Însă nu aici se termină povestea. În continuare, ei trebuie să verifice ficatul acestuia și doar dacă arată bine au dreptul de a stabili o zi pentru nuntă. Te întrebi ce se întâmplă dacă ficatul nu arată bine? Cei doi trebuie să ia procesul de la capăt până când găsesc un organ potrivit…

În unele părți din India, mirele este obligat să se descalțe înainte de a se apropia de altar. Imediat după, toate rudele miresei vor încerca să fure pantofii, în timp ce rudele bărbatului au obligația de a-l proteja. Dacă pantofii ajung la familia miresei, ei pot fi păstrați până când este plătită o răscumpărare. Nu prea înțelegem ce rost are această tradiție, în special pentru că mirele poate să aducă o pereche de pantofi de schimb… Dar hei, cine suntem noi să judecăm?

În unele sate din Africa, o femeie în vârstă trebuie să petreacă seara în dormitorul cuplului pentru a învăța mireasa… ce trebuie să facă. În general este vorba de o simplă femeie bătrână, dar uneori poate fi chiar propria mamă. Și când te gândești că noi ne plângem dacă părinții se implică prea mult în organizarea nunții.

Tu ce alte obiceiuri ciudate mai cunoști?

Citește și: Nunta – semnificații creștine și populare

 

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns