Esti aici
Femeia.ro > Familie > Nuntă > Planificarea rapida a nuntii

Planificarea rapida a nuntii

Dacă vei face totul aşa cum ţi se recomandă în revistele de specialitate, atunci îţi va lua aproape un an să îţi plănuieşti nunta. Ei bine, din proprie experienţă, îţi spun că ai timp să-ţi pregăteşti nunta în mai puţin de 6 luni.

Iată cum:

Minimizează activităţile de tipul DIY (fă singură). Este adevărat că ar fi frumos să îţi faci singură invitaţiile, sau mărturiile, dar când vei vedea lista de invitaţi şi timpul pe care ar trebui să-l aloci pentru aceste activităţi vei renunţa automat. Plus că nu ştii cât de pricepută eşti şi cât de frumoase vor fi. Mai bine laşi asta pe mâna profesioniştilor. Treaba ta va fi doar să alegi, nu să stai nopţi întregi meşteşugind.

Alege cu grijă de unde îţi iei rochia. Nu numai că sunt exagerat de scumpe, dar dacă alegi să îţi faci rochia de mireasă pe comandă fii cu mare băgare de seama. Dacă cei de la magazin îţi spun că va fi gata cu o săptămâna înainte de nuntă, mai bine renunţi. Nu vrei să stai cu grijă că nu va fi gata la timp. La fel, în funcţie de buget, îţi poţi închiria rochia.

Scurtează lista invitaţilor. Hotărăşte-te repede dacă vrei o nuntă mare sau nu, pentru a ştii ce local să alegi. În funcţie de numărul de invitaţi poţi avea tarife mai mari sau mai mici şi cu cât te hotărăşti mai repede câte persoane inviţi, cu atât mai repede vei ştii care îţi vor fi cheltuielile.

Atenţie la sărbători. Înainte de a semna cu restaurantul pentru data aleasă, asigura-te că nu este nicio sărbătoare religiosă în acea zi. Nu vrei să te trezeşti că trebuie să faci cununia religioasă în altă zi, sau că umbli după dispensă pe la Arhiepiscopie. 

Nu te grăbi să te decizi. Când vine vorba de furnizori, listele tind să nu se mai termine. Nu te lăsa copleşită dar nici nu trebuie să alegi primul venit. Analizează lista cu atenţie până rămâi la trei furnizori pentru flori, de exemplu – alege ceea ce-ţi palce cel mai mult. Din trei este mai uşor să alegi unul, decât din 50, nu?

Dacă te-ai măritat deja, spune-ne în cât timp ţi-ai plănuit tu nunta? 

În cazul în care urmezi să te măriţi, spune-ne cât timp crezi că îţi va trebui să pregăteşti totul? 

Comments

comments

Lasă un răspuns