Esti aici
Femeia.ro > Familie > Nuntă > Problema copiilor la nuntă: acceptăm să vină invitații cu copii?

Problema copiilor la nuntă: acceptăm să vină invitații cu copii?

copii la nunta

Este ok să nu invităm copii? Da, bineînțeles, mai ales dacă nunta este seara sau este foarte formală. Dacă nunta are loc devreme sau este casual, părinții se pot simți ofensați. Cu toate acestea, decizia îți aparține doar ție. Fie că nu vrei ca cei mici să îți strice ziua cea mare sau pur și simplu nu îți plac copiii, invitații trebuie să accepte acest lucru.

Regula „fără copii la nunta mea” se poate pune în aplicare fără probleme în special dacă invitații sunt din același oraș și pot lăsa copilul acasă cu o altă rudă. Dacă faci nunta în alt oraș, în schimb, poate fi o problemă.

Menționează în invitație că nu vrei copii la nuntă

Părinții trebuie să știe încă de când primesc invitația dacă pot veni sau nu cu copiii. Atât numele lor, cât și al copilului trebuie, deci, menționat în invitație. Iar dacă „cel mic” are peste 18 ani, este recomandat să îi trimiți o invitație separată, chiar dacă locuiește încă cu ei.

Citește și: Rochie de-a gata vs rochie la comandă: ce alegi pentru nunta ta?

Sună invitații cu copii

După ce ai trimis invitația (sau, chiar mai bine, înainte), sună-ți prietenii sau rudele care au copii și explică-le care sunt motivele pentru care dorești să vină singuri. Discuția poate fi dificilă, în special dacă invitații țin neapărat să îl aducă și pe cel mic, însă nu renunța! Tu trebuie să fii cea încăpățânată, pentru că este nunta ta.

Se vor supăra invitații dacă voi accepta doar anumiți copii?

Aceasta poate fi o situație delicată… Încearcă să accepți doar copii peste o anumită vârstă sau doar pe cei ai prietenilor sau rudelor apropiate. De asemenea, nu uita să menționezi asta și când vorbești la telefon cu ceilalți invitați, pentru a nu se simți jigniți când ajung la nuntă și văd că alții au putut să își aducă copilul.

Citește și: Carvingul de fructe, decorațiunea perfectă pentru o nuntă delicioasă

Este nevoie de un meniu special pentru cei mici?

Când vine vorba de mâncare, mesele pentru copii sunt mai simple și adesea mai puțin costisitoare. Dacă unii dintre copii au 13 ani, le ipoți servi meniul pentru adulți, însă cel mai bine este să ceri și părerea părinților, indiferent de vârstă.

Unde ar trebui să stea copiii?

Cei mici se vor plictisi cu siguranță dacă vor sta la aceleași mese cu adulții, iar părinții lor vor trebui să aibă încontinuu grijă de ei. Este recomandat să existe o masă doar pentru copii sau chiar ca aceștia să stea într-o cameră separată (sub supravegherea unui adult, bineînțeles).

 

 

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns