
Îți dorești la nunta un tort care să cucerească de la prima linguriță, o prajitură care să fie preferata voastră, dar să placă și invitaților, ceva deosebit care să înglobeze puțin din stilul și personalitatea ta și a logodnicului tău? Lista de la cofetării nu te-a convins încă? Iată o propunere, și o provocare totodată: învață să îți pregătești singură tortul!
Înarmează-te cu răbdare, ingredientele necesare și cheamă o prietenă să te ajute. Îți recomandăm să testezi rețeta înainte, pentru a afla dacă îți place cu adevărat, nu o face fix înainte de nuntă!
Noi îți prezentăm o rețetă de tort de ciocolată cu topping cremos tot de ciocolată, însă tu poți să alegi orice rețeta vrei.
Ingrediente:
- 800 g pudră de cacao de calitate superioară
- 300 ml apă fiartă
- 250 g unt
- 550 g zahăr brun
- 4 ouă
- 400g făină
- 1 linguriță bicarbonat
- 1/2 linguriță praf de copt
Pentru cremă:
- 300 ml smântână dulce
- 400g ciocolată neagră, minim 60% concentrație de cacao
Mod de preparare
Încălzește cuptorul la 180ºC și tapetează forma în care vei așeza tortul cu hârtie de copt.
Așează pudra de cacao într-un bol și adaugă treptat apă fiartă, amestecând continuu, până când amestecul devine fin și compact.
Pe aragaz, la foc mic, răsfață totul cu unt și zahăr până când ingredientele se topesc și fuzionează.
Îndepărtează sosul de ciocolată de la sursa de caldură și permite-i să se răcească puțin, după care adaugă ouăle bătute.
Făina, bicarbonatul de sodiu și praful de copt trebuie pudrate în compoziție. Amestecă cu atenție până ce toate aceste ingrediente se încorporează perfect. Nu ne dorim cocoloașe în tort!
Apoi, toarnă cu grijă pasta de ciocolată în forma dorită. Lasă tortul la cuptor o oră-o oră și 45 de minute. Din când în când, mai aruncă o privire spre minunata delicatesă și, cu ajutorul unei scobitori, verifică dacă e gata sau nu.
Când este copt, scoate-l cu grijă din formă și permite-i să se odihnească și să se răcească pe un ștergar.
Urmează crema pentru topping. E foarte ușor de preparat! Încălzește smântâna dulce pe foc până aproape de punctul de fierbere, după care adaugă pătrațelele de ciocolată neagră. Amestecă energic până obții un amestec omogen.
Lasă amestecul la răcit pentru 5 minute, dupa care, cu ajutorul unui cuțit lat, ornează tortul.
Bineînțeles, tortul poate fi decorat cum dorești. De exemplu, poți presăra fulgi de cocos peste sau poți monta câteva căpșuni, poți pune pe el și câteva flori din ciocolată sau frunze din ciocolată aurie.
Spor la treabă!
Sursă foto: iStock
o provocare prea mare. 🙂 nu stiu daca se incumeta cineva. chiar daca ar fi cofetar sau ar lucra in domeniu, tot ar apela la serviciile altor firme… nu poti fi asa puternic sa crezi ca ai nervi si pentru ceva mai dulce de pus pe masa la party-ul de nunta