Esti aici
Femeia.ro > Familie > Nuntă > Sezonul nuntilor trasnite: Cununati pe malul marii

Sezonul nuntilor trasnite: Cununati pe malul marii

  • Mireasa: Anca Buzilan, 29 de ani
  • Mirele: Claudiu Buzilan, 29 de ani

Se potrivesc ca două picături de apă: Anca are silueta unei sirene, cu părul lung şi ochi adânci, cafenii, Claudiu e zvelt şi romantic – mărturie stă graba cu care şi-a cerut viitoarea soţie în căsătorie, după doar două luni de relaţie. Amândoi sunt de profesie arhitecţi, au terminat aceeaşi facultate, în aceeaşi promoţie, aşa că a fost firesc să-şi deschidă, după terminarea studiilor, o afacere împreună – Buzilan Digital Visualization Studio –, un studio prin intermediul căruia realizează prezentări de arhitectură, design de produs, animaţii şi multe alte lucruri frumoase.

„Ne vedem joi“

„Aş putea spune că ne cunoşteam din priviri încă de la începutul facultăţii, dar prima conversaţie am avut-o abia în anul al VI-lea, când s-a născut relaţia noastră, în urma unui schimb de mesaje pe un site de socializare. Cererea în căsătorie a venit la scurt timp după prima întâlnire, la aproximativ două luni. A fost un gest spontan şi natural, în ton cu relaţia noastră, care a evoluat rapid şi intens. Aşa că m-am trezit cerută în căsătorie în incinta locaţiei La Scena, în salonul roşu, imediat după predarea diplomei“, îşi aminteşte mireasa. Întrebarea nu a fost cea clasică, „Vrei să fii soţia mea?“, ci „Ce faci joi?“ Aşadar, în mai 2010, în mijlocul săptămânii şi în mare secret, doar ei şi doi martori, prieteni foarte apropiaţi, s-au căsătorit la starea civilă. Până la căsătoria religioasă, au mai trecut însă patru ani. Şi-au dorit o petrecere cât mai simplă, sinceră şi personală, alături de rude şi prieteni apropiaţi. Nuntaşii, 70 la număr, au fost aleşi pe sprânceană şi au dănţuit trei zile şi trei nopţi!

„Ne-am dorit ca petrecerea să aibă loc cât mai aproape de plajă, în aer liber, într-un loc cât mai izolat şi, spre marea noastră bucurie, am găsit o locaţie minunată pe plaja de la Corbu, cu o arhitectură cu un uşor iz vernacular, unde toate decoraţiunile noastre s-au potrivit perfect. Decorul  a fost gândit şi creat de noi şi un grup de prieteni – am amenajat mai multe zone cu baloturi de paie, cu drapaje din dantelă, am adăugat o mulţime de luminiţe, borcane îmbrăcate în dantelă şi foarte, foarte multe flori, o mare parte dintre ele culese de pe câmp, dar şi câteva comandate din Olanda“, rememorează Anca spiritul acelor zile.

Jurăminte printre maci şi scoici de mare

În buchetul de mireasă al Ancăi, macii roşii, delicaţi au stat la loc de cinste, iar Claudiu a avut o scoică prinsă de rever, astfel încât cei doi proaspăt căsătoriţi s-au încadrat perfect în decorul natural. În ton cu întregul eveniment, ţinutele au fost concepţii proprii. Anca a purtat o rochie făcută după schiţele ei, dar creată în Danemarca, de către Maibritt Kokholm, o persoană deosebită, care realizează ţinute din materiale reciclate şi care îşi încarcă toate creaţiile cu o energie extraordinară. Unde mai pui că rochia a fost croită fără nicio probă! Voalul, precum şi coroniţele celor şase domnişoare de onoare au fost realizate de talentata Isabelle Vîjîiac în atelierul său, LaChatterie. Costumul lui Claudiu a fost realizat la Gabriel Bespoke şi atent compus cromatic pentru a se potrivi cu tema întregului eveniment. Un moment deosebit a fost concertul formaţiei The Amsterdams, dar şi atunci când Claudiu i-a dedicat soţiei sale o melodie, pe care a interpretat-o chiar el, ajutându-se de chitara primită ca dar de nuntă.

Citește și:

Sezonul nuntilor trasnite: Trena de jeans in Paris

Sezonul nuntilor trasnite: Nuntă populara

Articol preluat din ediția de octombrie 2014 a revistei Femeia.

Autor: Adriana Moscu

Sursa foto: Vlad Stănescu, arhiva personală

Comments

comments

Lasă un răspuns