Esti aici
Femeia.ro > Familie > Nuntă > Sfaturi vestimentare pentru mirii care nu vor costum și papion

Sfaturi vestimentare pentru mirii care nu vor costum și papion

Costumul rigid cu batistuță și papion nu e pentru oricine. Dacă și mirele tău e nonconformist, avem câteva idei numai bune pentru o nuntă de vară.

Casele de modă se întrec în a lansa rochii și accesorii pentru mirese, în vreme ce mirii trebuie să se mulțumească cu o paletă mult mai redusă de piese pentru nuntă. Un costum negru cu papion este o alegere clasică, însă nu toți bărbații au același stil vestimentar și nu toți sunt încântați să poarte tradiționalul costum. Mai mult decât atât, cele mai multe nunți au loc vara, iar costumele groase nu sunt mereu alegerea cea mai confortabilă, mai ales pentru o nuntă de zi. Iată câteva idei interesante pentru un mire nonconformist, care își dorește altceva:

  • Sacoul nu trebuie neapărat să fie perfect asortat cu pantalonii. Ce opțiuni îți dau stiliștii

Asortarea perfectă în vestimentație nu este greșită, dar un mix interesant de culori și texturi poate fi și mai interesant, mai ales la o ocazie atât de specială. Dacă în cazul pantalonilor cei mai mulți miri aleg să meargă pe o variantă clasică, neagră, un sacou subțire, cambrat va fi exact elementul care să facă ținuta originală.

E de ajuns să te uiți printre aceste sacouri pentru a găsi inspirația când vine vorba despre un outfit cool și modern. Aproape toate modelele urmează linia casual-elegantă, considerată alegerea perfectă pentru un eveniment care implică dans, prieteni și… dragoste, desigur. În plus, nunta nu trebuie să fie un eveniment ultra-formal, în definitiv este o petrecere, așa că mirele nu trebuie să poarte un costum rigid și care să-i îngrădească mișcările.

  • O pereche de pantaloni subțiri, de vară, îl vor ține mai mult pe ring

În locul pantalonilor groși, o pereche de pantaloni țigaretă, cu talie joasă și dintr-un material subțire, vor fi mult mai comozi și îi vor oferi mirelui ocazia să-și arate mișcările pe ring. O pereche de pantaloni de in, deschiși la culoare, este o alegere interesantă, mai ales dacă nunta are loc în aer liber.

  • Pantofii eleganți nu sunt singura opțiune a mirilor

Chiar dacă nu au toc, pantofii eleganți pentru bărbați pot fi foarte incomozi, mai ales pentru un mire care poartă de obicei pantofi sport. O pereche de teniși cool sau chiar și niște espadrile din pânză sunt alegeri ce merită luate în considerare, mai ales dacă nunta este într-o grădină, iar mireasa a ales o rochie boemă. Nu trebuie ca mirele să fie constrâns de regulile nescrise ale vestimentației de nuntă. În definitiv, e nunta voastră și voi trebuie să vă simțiți bine. Nu are rost să vă lăsați atrași în capcana lui „așa se face”, alegerile originale sunt mereu cele care rămân în mintea invitaților.

  • Puțină imaginație când vine vorba despre cromatică nu strică niciodată

Albul, negrul și albastrul închis nu sunt singurele culori pe care mirii le au la dispoziție. Bej, oliv, culoarea lavandei, un galben muștar sau un albastru deschis sunt doar câteva idei de culori interesante și care ies din registrul clasic. Nu uita că anul acesta pastelurile sunt în tendințe pentru outfit-urile masculine, așa că merită luate în calcul.

Știm cu toții că mireasa este, până la urmă, personajul principal la o nuntă și că toți ochii sunt ațintiți asupra ei, dar asta nu înseamnă că mirii trebuie să se piardă printre invitați sau că trebuie să poarte același tip de costum pe care l-a purtat și tatăl lui la nuntă, în urmă cu trei decenii. Îndrăzneala nu strică niciodată, nici chiar la un eveniment ca acesta.  

 

Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments

Lasă un răspuns