Esti aici
Femeia.ro > Familie > Nuntă > Trash the dress

Trash the dress

Trash the dress este un stil de fotografie de nuntă, un pictorial fashion, inventat, în 2001, de John Michael Cooper, un cunoscut fotograf din Las Vegas care, plictisit de clasicele instantanee cu proaspeții căsătoriți, a reușit să-și convingă clienții să pozeze în ipostaze mult mai interesante și atipice.

De la idee, la succes

Fenomenul, care mai este cunoscut și sub numele de „Fearless Bridal“ sau „Rock the Frock“, s-a bucurat de un succes enorm pe care nici măcar Cooper nu-l prevăzuse. „În fotografia de modă, de obicei, apar oameni frumoși în decoruri urâte. Eu aplic aceeași tehnică în fotografia de nuntă și îmi place la nebunie să obțin imagini cool. Dar nu mă așteptam să devin atât de popular“, declara el pentru New York Times.

Locurile pe care fotograful le alegea erau în pădure, pe câmpuri prăfuite, pe străduțe mici și insalubre, în clădiri părăsite, dar și pe plaje mai puțin bătute de turiști sau chiar acoperișuri dărăpănate și ghene de gunoi. Important era ca mireasa să fie dispusă să-și distrugă într-o oarecare măsură rochia ei scumpă sau cel puțin să și-o murdărească.

Această modă s-a răspândit cu repeziciune în toată America, iar Europa a prins-o imediat. La noi se practică de câțiva ani, mai timid, ce-i drept, dar cu șanse mari să se transforme într-un veritabil trend de nuntă.

„Oricum n-o mai purtam!“

Simona Hagi și-a dorit neapărat un album de nuntă cu poze altfel, care să iasă din clișee și care să-i ofere, peste ani, amintiri fantastice și amuzante. A văzut la televizor un material despre Trash the dress și i-a surâs imediat ideea. Dar a avut de așteptat câteva luni de la nunta din octombrie ca să poată face ședința foto într-un anotimp mai cald și mai cu soare.

„A-ți face praf rochia mi s-a părut din start o chestie super și decizia a fost luată rapid, pentru că oricum nu mai am de gând să o port vreodată. N-aveam nimic de pierdut!“, a mărturisit ea. Soțul ei, Laurențiu, a acceptat nebunia fără regrete. Pozele au fost realizate într-o amiază, undeva la marginea unui lac, în apropierea zonei Tunari de lângă București.

„Mi-a plăcut că am putut să fac ceea ce-mi doream, mi-am dat frâu liber emoțiilor, trăirilor și am reușit să fiu eu însămi în fața unui aparat de fotografiat. Nu am avut niciun fel de trac“, își amintește ea. Toată ședința foto a fost plină de râsete, cu greu s-au abținut ca să iasă cât de cât serioși în poze.

Atmosferă relaxată

Simona a îmbrăcat pentru a doua oară rochia de mireasă, s-a machiat singură, iar părul i l-a aranjat o prietenă apropiată. Fotograful pe care ea l-a găsit avea doar un an de experiență, dar s-a dovedit a fi un băiat deosebit cu care s-a împrietenit.

„Toate miresele ar trebui să facă o astfel de ședință, pentru că ești mult mai relaxată după nuntă, nu mai ai emoții sau stres. Rochița mi s-a rupt jos, la bază și s-a murdărit rău, dar nu am ținut cont. Îmi venea să sar cu ea în lac. Am fost foarte fericită că o făcusem și pe asta. Dorin Tutuianu, fotograful nostru, a avut câteva idei super, dar și de la noi curgeau ideile. Veniserăm oricum pregătiți de acasă cu arsenalul (pahare, șampanie, undiță, scaun, umbrele)“, povestește Simona într-o efervescență totală.

După ce totul s-a terminat a vrut să-și vândă rochia, dar și-a dat seama că este un obiect mult prea încărcat de amintiri și sentimente și s-a răzgândit. A dat-o spre păstrare în casa părinților ei.

Comments

comments

Lasă un răspuns