Esti aici
Femeia.ro > Familie > Nuntă > Vise ciudate înainte de nuntă

Vise ciudate înainte de nuntă

vise nunta

Fie că sunt pozitive, fie că sunt negative, visele ne influențează psihicul în moduri negândite. Alina Mihaela Croitoru, masterand în Psihologie Analitică, specializată în principal pe decriptarea și interpretarea fenomenelor inconștiente, ne explică mai pe larg de ce visăm, ce înseamnă ceea ce visăm, și ce atitudine ar trebui să avem fată de influența pe care acestea o manifestă asupra psihicului nostru.

Copil în rochie de mireasă

fetite mirese

„Era ziua nunții, eram îmbrăcată în rochie de mireasă, dar de fapt mă plimbam cu mama de mână prin supermarket. Ce era mai ciudat era că eram foarte mică, foarte scundă, ca și cum aș fi avut din nou 7 ani. Încercam să-i explic mamei că trebuie să ajung la nuntă, dar nu mă înțelegea; m-am pus pe plâns și ea tot încerca să mă momească cu bomboane. Dacă la început simțeam frustrare că nu pot ajunge la propria nuntă, cu timpul am început să mă liniștesc și chiar să mă bucur că sunt acolo, cu ea, departe de rele. Oare asta înseamnă că nu vreau de fapt să mă mărit?” (Mara, 28 ani)

„Acest vis poate vorbi de neliniștea pe care ți-o provoacă trecerea într-o nouă etapă de viață. Dacă visezi că ești din nou mică, psihicul tău îți transmite o nevoie de securitate, de protecție. Faptul că vrei să rămâi cu mama ta acolo poate avea sensul că, într-un fel, te temi ca nunta să nu însemne o ruptură de rudele tale dragi, de stilul de viață de până acum. În funcție de raportul cu mama, poate ai senzația că mamei nu îi pică bine această nuntă, având în vedere că în vis se preface a nu ști despre ce nuntă vorbești tu. Visele de genul acesta pot sugera o mare dependență maternă, o nevoie de a scăpa de responsabilitățile pe care nunta și începerea unei vieți alături de un om străin le implică. Te sfătuiesc să discuți atât cu viitorul soț, cât și cu mama despre acest gen de vise, nu te grăbi să le acorzi valoare revelatorie. E normal să ne temem!”

Mi-am înșelat soțul chiar la nuntă

„Într-o noapte am visat că la nuntă m-am îmbătat și mi-am înșelat proaspătul soț; când m-am întors la petrecere, am constatat că nimeni nu și-a dat seama, dar simțeam că am remușcări și că aș vrea să-mi mărturisesc păcatul. Oare asta înseamnă că nu-l iubesc îndeajuns și că îl voi înșela?” (Mădalina, 25 ani)

Dacă ai visat că ți-ai înșelat soțul, înseamnă că, inconștient vorbind, ți-ai dori să faci acest lucru. Supraeul ți-a parat intenția prin imperative morale interiorizate (ți-e rușine de trădarea ta și ai remușcări), dar inconștientul este ca un copil neastâmpărat, și nu ascultă întotdeauna de ele.

În vis nu ai făcut decât să descarci o pulsiune sexuală, îngrijorarea ta se trage din faptul că actul sexual nu l-a implicat pe soțul tău și, colac peste pupăză, s-a întâmplat în ziua nunții! Sfatul meu: mai verifică o data lista de invitați ca să fii sigură că ceea ce s-a întâmplat în vis nu se vă întâmpla și în realitate.

Citește și: De ce mi-am înșelat soțul?

Nu mai era nimeni la nunta mea

mireasa singura

„Cel mai mare coșmar pe care l-am avut a fost că, fix în ziua nunții, toată lumea dispăruse. Eu mă plimbam de la restaurant, acasă și înapoi, totul era pregătit pentru nuntă, florile la locul lor, instrumentele orchestrei, absolut tot, numai că nu vedeam nici picior de om. M-am speriat de moarte! Ce să însemne un astfel de vis?” (Cornelia, 27 ani)

Singurătatea în ziua nunții nu este tocmai o bucurie. Dacă visezi acest lucru, probabil te macină anumite sentimente de insecuritate cu privire la evenimentul care te așteaptă.

Poate că ai muncit prea mult la organizarea nunții, poate că viitorul tău soț nu pare atât de dornic și de implicat că tine sau poate că nu ești foarte sigură că vrei să faci acest pas. Te-ai trezit cu drumul în față, dar nu ai pe nimeni cu care să împărtășești acest moment important, nimeni care să-ți fie aproape.

Daca atunci când ești treaza știi că ei sunt alaturi de tine, că nu ești singura, atunci nu ai niciun motiv de îngrijorare. Probabil visul tău a fost declanșat doar de stresul pregătirilor de ultimă oră.

O invitată a intrat în travaliu la nunta mea

„Cu câteva săptămâni înainte de nuntă, am visat o chestie foarte ciudată: eram la biserică, popa ne cununa, și deodată o invitată a intrat în travaliu și toată lumea a plecat buluc după ea la spital. Cel mai ciudat mi s-a părut că în vis eram invidioasă pe tipa respectivă și pe copilul ei, pentru că îmi stricaseră nunta. Cum să fiu invidioasă pe un lucru atât de frumos ca nașterea unui copil?” (Andrada, 23 ani)

O invitată care s-a găsit să nască fix în cea mai frumoasă zi a vieții tale? Dacă nu îți e rudă foarte apropiata, înțeleg de ce ești invidioasă pe ea. Nevoia de atenție este vitală pentru viitoarea mireasă. O invitată vine în visul tău să iți răpească această atenție.

Poate că în realitate nu ești foarte încântată de felul în care arăți, de rochia aleasă și crezi că oamenii nu vor fi atât de încântați de apariția ta. Invidia pe micuțul care ți-a furat rolul principal poate avea rădăcini în invidia pe frații sau surorile mai mici, care ne-au răpit atenția părinților.

Ai o soră mai mică, pe care ai invidiat-o dintotdeauna pentru că ai avut impresia că părinții au început să te iubească mai puțin după nașterea ei? Poate asta este explicația. Dar asta nu înseamnă că nu mai trebuie să chemi la nuntă femei însărcinate sau pe sora ta.

Până la urmă, și daca toată lumea sta cu ochii pironiți pe tine toată ziua, și dacă își muta atenția pe vreun personaj nou, rămâne tot nunta ta, cea mai frumoasă zi pe care ai trăit-o, iar amintirea ei depinde doar de tine.

Citește și: 14 idei pentru o nuntă originală

 

Sursă foto: iStock, 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns