Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > 10 porunci ale increderii in tine

10 porunci ale increderii in tine

S-ar părea că sunt la modă femeile care ştiu nu doar ce vor de la viaţă, ci şi cum pot obţine ceea ce-şi doresc. Nu crezi că te numeri printre ele? Nu e nicio­dată prea târziu să fii! În ce constă secretul? Încrederea în propria persoană, doar ea te face să te simţi stăpână a lumii în care trăieşti!

Încrederea în sine este libertatea de a fi tu însăţi. Fără ea nu poţi nici măcar să-ți stabilești vreun scop – nici în activitatea profesională, nici în viaţa personală –, darămite să-l şi atingi. Ce măsuri să iei pentru a nu te situa printre cei care nu o au? Respectă următoarele așa-zise porunci!

Prima poruncă

Aspect impecabil. Părul curat, mâinile îngrijite, machiajul bine ales. Pentru că un aspect impecabil te poate ajuta nu doar să arăţi întotdeauna foarte bine, ci şi să te simţi corespunzător. Şi asta nu doar când mergi la serviciu sau în vreo vizită – cu alte cuvinte, pentru cei din jur. De acest lucru ai nevoie în primul rând tu! Aceste „mărunţişuri“, lucruri care par neînsemnate la prima vedere, ne permit să ne simţim sigure pe noi însene. Această regulă funcţionează în toate situaţiile. „Vrei să ai o stare de spirit mai bună? Spală-te pe cap!“, spun francezii.

Porunca a doua

Atenţie la îmbrăcăminte! Nu este neapărat necesar ca hainele să fie foarte scumpe, important este să ştii cum să le combini pe cele pe care le ai. Pentru a arăta întotdeauna altfel, încearcă să nu porţi la serviciu aceleaşi haine două zile la rând. În ţările occidentale, acest lucru este considerat nepotrivit. Chiar dacă la noi regulile nu sunt atât de stricte, încearcă să schimbi câte ceva – încălţămintea sau accesoriile, să zicem.

Porunca a treia

Capul sus, spatele drept, privirea înainte! Încrederea în sine, după cum susţin psihologii, depinde de ţinută, de mers. Sentimentul propriei persoane şi energiile unui individ care acordă multă atenţie sănătăţii sale fizice se află întotdeauna la înălţime. Aminteşte-ţi de filmele în care eroina principală se transformă din „răţuşca cea urâtă“ într-o adevărată lebădă, schimbându-şi nu doar felul de a se îmbrăca, ci şi modul de a sta, de a merge, cu fruntea sus, ţinând spatele drept şi fără să târască picioarele.

Porunca a patra

Frumuseţea nu este o condiţie a fericirii! Mult mai important este să ai conştiinţa faptului că eşti o făptură minunată. Privirea luminoasă, bunăvoinţa, sinceritatea îţi dau forţă, încredere în tot ce faci şi îţi asigură simpatia şi bunăvoinţa celor din jur. Ca ochii să-ţi strălucească, caută să găseşti ce este bun în toţi cei care te înconjoară. Vrei ca buzele să-ţi fie atrăgătoare? Rosteşte cât mai des vorbe bune şi-atunci cu siguranţă se va spune despre tine: „E fermecătoare, are ceva aparte!“

Porunca a cincea

Zâmbeşte cât mai des! Zâmbetul este oglinda sufletului, amprenta caracterului și, aidoma amprentelor degetelor, este strict individual şi le dă celor din jur o imagine a personalităţii noastre. Capacitatea de a zâmbi este un dar aparte, este un semn exterior al bunăstării şi al fericirii. Cu un asemenea om îţi face plăcere să întreţii relaţii. Zâmbeşte, e mai bine ca persoanele din jur să te invidieze decât să te compătimească!

Porunca a şasea

Fii tu însăţi! Orice s-ar întâmpla. Ar fi bine ca mai întâi să te autodefineşti, să-ţi stabileşti calităţile şi pasiunile. O femeie pasionată de teatru, de lectură, de fitness are mult mai puţine şanse să se afunde în problemele altora, câştigând respectul celor din jur.

Porunca a şaptea

Iubeşte-ţi propria persoană! Este foarte important pentru consolidarea imaginii. Nu este obligatoriu să fii întotdeauna ca scoasă din cutie, dar nici să umbli mereu într-un capot cu pete de grăsime – nici în faţa soţului, nici a copiilor ori a vecinei venite întâmplător în vizită!

Porunca a opta

Îngrijeşte-te zilnic! Fă din asta un obicei, o regulă. Cumpără produse cosmetice de bună calitate! Dacă eşti adepta reţetelor naturiste, nu te lenevi şi prepară-ţi din când în când o mască hrănitoare. Şi nu peste mult timp, când vei întâlni în oglindă imaginea propriei persoane, vei constata că te simţi cu totul altfel şi vei exclama cu mirare: „Sunt eu oare atât de frumoasă?!“ Da, eşti şi trebuie să fii conştientă de asta. Să păstrezi senzaţia de tinereţe şi de nou, de încredere în sine şi să nu o pierzi printre treburile zilnice.

Porunca a noua

Ceva nou din când în când. Pentru menţinerea tonusului, din când în când, schimbă ceva – tunsoarea, culoarea părului etc. Şi, de ce nu, cumpără-ţi mai des ceva frumos, niște accesorii!

Porunca a zecea

Învaţă să asculţi! Ai observat că ne place să fim ascultaţi? De ce n-ai face-o în relaţiile cu ceilalţi, arătând că te interesează punctul lor de vedere, ştiind că în felul acesta le câştigi bunăvoinţa, simpatia, încrederea?!

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.nr.30/31.07.2014

Autor: Olga Sveduneac

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns