Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > 5 metode să învingi depresia

5 metode să învingi depresia

Adesea, vremea rece, oscilațiile de tem­peratură și orele puține de lumină naturală accentuează neliniștea.

Ca să eviți agravarea depresiei (migrene, dureri musculare, somnolență, iritabilitate), ia măsurile adecvate!

Nu te izola. Când râzi la o glumă e ca și cum ai bea o licoare dulce, ca un balsam pentru suflet. Asigură-te că ești mereu între oameni plini de viață, care te ajută să treci peste momentele delicate. Nu uita că izolarea e un pericol pentru sănătate!

Citește și: Depresia nu e un moft

Fă mișcare. Cel puțin o jumătate de oră de mișcare zilnic ar fi de ajuns să favorizeze eliberarea endorfinelor responsabile cu starea de bine. Nu e nevoie să alergi pe un ger năprasnic când nici nu s-a crăpat de ziuă, ci doar să folosești zilnic treptele în locul liftului.

Mergi la shopping. Se spune că vezi partea bună a vieții doar când dăruiești. Și când planifici cadourile, și când cumperi efectiv ceva util pentru cei dragi, faptul că te gândești la ei îți induce un bun tonus psihic. Chiar și window-shoppingul, spun psihologii, te distrage de la gândurile negre.

Citește și: Depresia de vară. Ce este si cum se tine sub control

Fă băi relaxante. Când mușchii se relaxează, întreg corpul se eliberează de tensiuni. Umple cada cu infuzie din plante aromate și scufundă-te imediat după ce ai făcut duș, ca pielea să fie curată și receptivă la principiile calmante din uleiurile volatile.

Mănâncă sănătos. Hrana mediteraneeană ține depresia în frâu, pentru că peștele, fructele și legumele, nucile, cerealele integrale și uleiul de măsline conțin acizi grași omega 3 și omega 6, fibre, vitamine, minerale, care hrănesc și corpul, și creierul. Nu în ultimul rând, este exclusă mâncarea procesată, care crește cu 50% riscul instalării depresiei.

Citește și: Depresia de sarbatori

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.nr.44/06.11.2014

Autor: Lidia Năstase

Sursa foto: Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns