Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > 5 semne ca te indragostesti

5 semne ca te indragostesti

Când te îndrăgosteşti, se întâmplă ceva: fizic, chimic, psihic, o combinaţie. Anumite lucruri se schimbă în tine. Iar dacă eşti atentă, îţi dai seama când anume se petrece minunea.

Studiile psihologice şi psihiatrice arată clar că se întâmplă ceva acolo, în conexiunile şi sinapsele din creier în momentul în care „picăm cloşcă“ pe făt-frumosul viselor. Iată cele mai clare semne după care să ne dăm seama că e treabă serioasă, nu doar o atracţie fizică sau un moft!

E cel mai cel

În momentul în care ajungi să vorbeşti despre el ca despre cel mai arătos, cel mai deştept, cel mai bun bărbat pe care l-ai întâlnit, ăsta e semn aproape clar. Defecte? Are, că doar e om, dar sunt iertate sau ignorate. Prietena cea mai bună îţi face cunoştinţă cu un bărbat mult mai interesant din punctul ei de vedere? Puah! Nici nu se compară. Ei bine, specialiştii spun că acest fel îngust de a vedea lucrurile se datorează nivelului crescut al dopaminei, neurotransmiţător responsabil, printre altele, de starea euforică şi dorinţa sexuală.

Eşti frunză-n vânt

Eşti când exuberantă, când tristă, când simţi că ai putea mişca munţii din loc, când te loveşte un fel de letargie. Parcă mâncarea nu mai e bună, somnul e bântuit de vise groaznice (visezi că lui i se întâmplă ceva sau că nu mai poţi ajunge la el), dacă mândrul nu dă telefon la ora stabilită sau întârzie un minut la întâlnire, îţi creşte pulsul, ai palpitaţii, nu mai poţi respira. Aceiaşi specialişti pomeniţi mai sus sunt unanim de acord că acesta e comportamentul unui dependent. De dragoste.

El eşti tu

Simţi toate suferinţele lui sunt simţite şi resimţite de tine ca şi cum răul ţi s-ar fi întâmplat direct. Ai face orice pentru el, uneori chiar şi fapte reprobabile. Dar, nu-i aşa, noroc că iubitul tău este un tip perfect. Aşa că te mulţumeşti să suferi împreună cu el.

Se poate şi fără sex

Dacă ar fi numai vocea instinctului, nu ai petrece ore întregi alături de el fără măcar să te gândeşti la sex. Emoţia apropierii, discuţiile, privirile, o mângâiere fugară sunt absolut suficiente. Pentru că, atunci când eşti îndrăgostită, nu te gândeşti la pasiunea sălbatică a amorului fizic, ci la o plimbare romantică mână-n mână.

Împreună până la final

Te gândeşti că ai vrea să-ţi petreci tot restul vieţii alături de el? Deja îţi imaginezi ce veţi face peste zece ani? E clar! Nu mai ai nici o scăpare. Ţi-ai găsit alesul inimii. Iar dacă semnele se aplică şi la el, sunteţi nişte norocoşi: v-aţi găsit jumătatea. Felicitări!

Articol preluat din ediția de mai 2014 a revistei Femeia.

Autor: Irina Tudor Dumitrescu

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns