Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > 7 semne că ești pe drumul cel bun

7 semne că ești pe drumul cel bun

Ai dat-o-n bară, cum se zice în popor, mai fără sofisticării. Ai visat și ai luptat pentru ceva și a ieșit altceva. Sau n-a ieșit deloc. Ori s-a terminat brusc și fără explicații.

Pe scurt, eșec, fiasco, nereușită. Pe lung, suferință, dezamăgire, durere, tristețe, lipsă de chef și lipsă de chef de viață. Cel mai greu de suportat este, evident, eșecul în amor. Când te credeai mai iubită și mai drăgălită, el își face rucsăcelul și pe-aci ți-e drumul, te lasă baltă fără măcar să-ți spună de ce. Sau poate aruncându-ți un „nu mai pot, de n ani mă chinuiesc să-ți spun că nu te iubesc“. Ce poate fi mai îngrozitor? Nimic nu se mai potriveşte. Nu-ţi mai vine să ieşi din casă, darămite să te priveşti în oglindă. Bărbaţii ţi se par monştri şi nu faci altceva decât să plângi întrebându-te unde ai greşit. Și deodată începi parcă trăiești din nou. Ușurel, cu pași de bebeluș. Cum îți dai seama că ți-ai revenit cu totul?

1. Reușești să privești un bărbat în ochi, fără să-ți amintești de fostul, fără ca imediat să-ți treacă prin cap că trebuie să fugi cât mai departe. Imediat după o despărțire, asta-i cel mai greu. Parcă toată lumea știe că ești „părăsită“ și parcă toți bărbații fac parte dintr-o coaliție a profitorilor de naivitatea ta. În fine, în momentul în care reușești să vorbești normal cu un bărbat care nu ți-e tată, frate, văr sau altă rudă apropriată, te afli  pe drumul bun.

2. Nu mai faci cumpărături în mod compulsiv, ci pentru că îți dorești una sau alta. Femeile, chiar și cele care de regulă nu se dau în vânt după magazine, au un fel anume de a se calma sau destresa: shoppingul. Iar când sunt cu adevărat triste sau foarte nervoase, shopping compulsiv, altfel spus, cumpărăm orice doar ca să ne golim mintea de gândurile negre și s-o umplem cu gânduri despre cât costă, ce culoare are, unde-o pun, când o folosesc și altele asemenea. La ce-mi trebuie? Asta e întrebarea care prinde contur în mintea ta în momentul când ai cam scăpat de suferința eșecului.

3. Ai acceptat o întâlnire cu un alt bărbat. Se poate și când mai ești cu gândul la celălalt, dar o faci fie obligată de vreo prietenă de bine, fie drept răzbunare. Când ajungi să flirtezi din nou și accepți să ieși în oraș cu un bărbat care pur și simplu îți place înseamnă lucrurile s-au cam rezolvat. Nu-ți face iluzia că ai scăpat definitiv de amintirea fostului. Este ca o boală cronică – trebuie să te împrietenești cu ea! Până la urmă se vindecă, dar are nevoie de timp.

4. Îi răspunzi fostului la telefon fără să-ți bată inima ca toba mare. De nervi, de dor, de o mulțime de sentimente amestecate. Când ești în stare să-i răspunzi cât de cât calm și poți avea o discuție civilizată cu el fără iei calmante și fără plângi în pernă înseamnă ai mai făcut un pas pe drumul bun.

5. Te întâlnești cu niște amici din „vremea aceea“ care te întreabă ce mai face exul – mă rog, ei nu știu că e ex – și răspunzi fără te prefaci: „Cine?“ Ei bine, în momentul în care numele lui nu-ți mai provoacă sentimente răvășitoare, când poți vorbi despre el ca despre o cunoștință veche, atunci, da, ai cam scăpat. Aproape te-ai vindecat.

6. Te întâlnești cu el – e un pic mai greu decât să vorbești la telefon – și nu ți se mai pare că e rupt din rai, ba chiar observi câteva mici defecte. Iar defectele alea nici nu te amuză, nici nu te scot din răbdări. Îți sunt chiar indiferente, la fel cum pare a-ți fi devenit și el, pentru că nu mai simți fluturii din stomac în momentul în care te atinge ușurel pe umăr. Ai pășit serios pe drumul cel bun.

7. Nu-ți mai începi ziua cu gândul „acum mi-ar fi adus cutare lucru, acum ar fi zis aia sau aialaltă, acum…“ Când, altfel spus, nu mai trăiești după chipul și asemănarea lui, când, mai ales, te trezești mângâind și mângâiată de un alt bărbat, atunci nu numai că ești pe drumul bun, dar deja ai parcurs o bună bucată din el.

Soluție de ieșit mai repede din criză

Plângi zdravăn două, trei zile, omul trebuie să se descarce într-un fel, după care aranjează-te, îmbracă-te cât mai „în tendinţe“ şi ieşi împreună cu prietenii. Prima dată vei fi ceva mai tristă, a doua oară îţi vei aduce aminte că-ţi plac glumele, iar a treia oară te vei întreba de ce Dumnezeu ai renunţat atât amar de vreme la ieşirile astea. Dezavantaje: nu există!

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr7/23.02.2017
Autor: Irina Tudor Dumitrescu
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns