Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > Ai curajul să fii tu însăți!

Ai curajul să fii tu însăți!

Motto: “Acest curaj, atât de intim, se sprijină pe 3 ancore: a învăța să te iubești; a îndrăzni să te respecți; a-ți asuma riscul autoresponsabilizării.” (Jacques Salome)

Vorbesc foarte des cu clientele mele în sesiunile noastre de coaching despre curajul de a fi tu însăți. Am ales să pun în introducerea gândurilor mele către tine spusele lui Jacques Salome pentru că mă ghidează întotdeauna, asemenea unui “far luminos”, să nu mă abat de la cele 3 “ancore” când lucrez cu ele.

Pentru a te iubi pe tine, încetează orice critică la adresa ta. Din toate experiențele mele cu clientele în programele de coaching, cea mai aprigă luptă a unei persoane este cea cu criticul interior. Nici nu îți poți imagina cât de puternic este acest critic interior. Iar pe lângă puterea enormă pe care o are, este și foarte consecvent. Și nu se oprește niciodată…

Pentru a te respecta pe tine, începe prin a-ți da voie să înveți și să evoluezi. Iată 5 sugestii pe care să le pui în practică pentru a te sprijini pe tine să ai energia necesară pentru a-ți spune din tot sufletul “fac mereu tot ceea ce îmi stă în puteri”:

-Meditează cât mai des (eu am ales Metoda Silva pentru meditație și îmi aduce foarte mult sprijin pentru starea mea de armonie interioară)

-Fă exerciții în natură (alege ceea ce ți se potrivește și pune-le cât mai des în practică);

-Fă exerciții de relaxare, ideal ar fi zilnic;

-Folosește vizualizarea creativă, pentru a-ți imagina ceea ce îți dorești;

-Citește și studiază cât mai multe cărți legate de iubirea de sine.

Pe toate le pun în aplicare pentru că mă iubesc pe mine și pentru că îmi doresc enorm să mă respect și să mă sprijin pe mine pentru a mă menține pe calea evoluției continue.

Pentru a-ți asuma riscul autoresponsabilizării, fă greșeli și învață din greșelile tale și din eșecuri, fără să te blamezi inutil. Toți oamenii greșesc. Nu am găsit până acum om care să nu fi greșit față de el însuși și față de ceilalți.

Atunci când treci printr-un eșec, fii blând cu tine și corelează eșecul cu situația prin care ai trecut, nu cu persoana ta. Ai puterea să analizezi situația, să observi cu blândețe unde ai greșit și să afli ce lecție de viață poți să extragi de acolo.

Mergi mai departe, bineînțeles iubindu-te pe tine și având curajul să fii TU! Și te invit să mă urmărești pe canalul meu de YouTube, unde am emisiunea “Momente de luciditate”, unde vei găsi oameni adevărați care au avut curajul de a fi autentici și să trăiască viața la maximum, așa cum vor ei!

Citește și:

Tonus psihic si voie buna

Afrodiziace naturale

Cele mai populare fantezii sexuale la barbati

Articol preluat din ediția de august 2016 a revistei Femeia.

Autor: Dr. Mihaela Stroe

Foto: Guliver/Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns