Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > Am ales să merg pe calea renașterii trupului și sufletului meu!

Am ales să merg pe calea renașterii trupului și sufletului meu!

M-am întâlnit cu Teo la o cafea în București. Dorea să afle ce am făcut eu pentru a renaște la 35 de ani după o situație dificilă de viață pentru mine ca femeie. I-am spus cu sinceritate că renașterea trupului și a sufletului este o experiență foarte profundă. Și foarte necesară. „De ce?“ m-a întrebat ea mirată. Pentru că implică fii sinceră cu tine, să-ți recunoşti emoţiile negative pe care le trăiești în acea situație şi să-ți asumi responsabilitatea pentru ele, deoarece tu ai atras acea experiență în viața ta.

„Care este primul pas?“ a zis clătinând din cap. „Chiar nu știu de unde să încep!“ Stau și reflectez. Mi-am adus aminte că am început cu sănătatea, pentru a-mi ridica energia pozitivă. La toate nivelurile: energia fizică, energia mentală, energia emoțională și energia spirituală. Cea fizică îi dă corpului tău ceea ce îi este necesar (odihnă, apă, sport, nutrienți). Cea mentală îți dă claritate și luciditate, cea  emoțională îți aduce armonie și pace sufletească, iar cea spirituală te susține să-ți răspunzi la întrebarea mea preferată: ce vrei să faci cu viața ta?

„Și pasul al doilea?“ a murmurat Teo. „Deja am atâta muncă de făcut cu mine…“

„E adevărat! Însă gândește-te ce beneficii ai după ce lucrezi cu interiorul tău! Pasul al doilea pentru a renaște cu adevărat este să alegi asta. Oricât de mult mi-aș dori, nu pot să-i dau eu din exterior unei persoane dorința să-și asume responsabilitatea pentru viața sa. Întotdeauna asumarea responsabilității vine din interior. Nici măcar copiilor mei nu le-o dau. Tot ce pot face este să fiu un exemplu pentru copiii mei și pentru ceilalți. Poți minți pe oricine vrei tu, însă nu te poți păcăli pe tine. Ai un radar în interiorul creierului care te atenționează ori de câte ori te minți singură. Iar tu poți renaște când accepți provocările care îți apar în cale. Atenție! Cea mai mare provocare a ta este să fii sinceră cu tine!“

Am încheiat discuția cu Teo cu asumarea responsabilității asupra propriei vieți. Pentru că poți renaște doar dacă tu vrei! A-ți asuma responsabilitatea înseamnă fii dispus să faci tot ce ține de tine pentru a schimba ceva din situația care nu-ți convine în prezent, conștientizând și acceptând că nimeni altul nu este responsabil pentru orice stare emoțională negativă ai acum.

În cartea mea „Fii pe primul loc în viața ta!“, responsabilitatea începe cu o atitudine pozitivă față de tine ca persoană, fiind sinceră cu tine și observând ce anume depinde de tine și ce poți face în momentul prezent, cu ceea ce ai. Doar tu poți schimba realitatea ta! Da, chiar ai această putere în interiorul tău, așa cum menționez în carte. Singura persoană pe care o poți schimba ești TU!

 

Citește și:

Articol preluat din ediția de aprilie 2017 a revistei Femeia.
Autor: Mihaela Stroe
Foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns