Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > Ce își doresc cu adevărat femeile?

Ce își doresc cu adevărat femeile?

Sigur că despre acest subiect s-a scris mult, s-au făcut filme, se țin conferințe și tema încă rămâne de actualitate și inepuizabilă

Pornind de la ideea inovatoare a dr. John Gray, cum că femeile sunt de pe Venus și bărbații de pe Marte, putem trage concluzia că multe din divergențele în relațiile de cuplu sunt cauzate de faptul că cele două sexe nu își înțeleg nevoile reciproc, nu își cunosc destul de bine diferențele.

Modalitatea diferită de a gândi, simți, percepe și comunica poate genera frustrări si conflicte ce pot escalada. În consecință, cunoașterea psihologiei celor doua sexe a creat o cale posibilă pentru îmbunătățirea comunicării în relații.

Adevărul este că, dincolo de stereotipurile legate de gen, cea mai bună cale de cunoaștere a psihologiei feminine și masculine rămâne deschiderea si respectul unora pentru ceilalți. O minte deschisă și o atitudine disponibilă către celălalt face lucrurile mai simple în sensul înțelegerii și îmbunătățirii relației.

Indiferent de genul nostru, fiecare avem o listă de dorințe și nevoi pe care ne-ar plăcea să le vedem împlinite în relațiile cu cei dragi. 

În urma experienței personale și profesionale, precum și lecturilor pe marginea subiectului, iată ce a reieșit despre ce își doresc femeile (după John Gray, consilier de relații):

Să se simtă iubite:

“Femeile sunt făcute să fie iubite, nu înțelese”, spunea Oscar Wilde. Când femeile se simt iubite, ele se relaxează și se deschid. Argumentele se risipesc, sexul este pe măsură și energia lor hrănitoare se răspândește asupra celor dragi. Dacă o femeie se supără pe partener pentru că iese cu prietenii sau este supărată pentru o zi nereușită la serviciu ori îi răspunde monosilabic înseamnă că are sentimentul că nu este iubită suficient.

Să se simtă în siguranță

Ele au nevoie de încredere în partenerii lor. Să simtă că aceștia pot gestiona orice le arată. Vor să nu se simtă judecate dacă cer ceva riscant. Dacă reușești să creezi femeii un spațiu de siguranță, se va deschide din punct de vedere emoțional și sexual. Aceasta va reprezenta un dar puternic pentru a-i permite bărbatului să crească în relație.

Să se simtă văzute, să li se acorde atenție

Vrea să simtă că o auzi și să fii conștient de starea ei emoțională. Nu neapărat să fii afectat de starea ei emoțională, dar vrea să fii alături de ea. Dacă e în cameră și tu nu observi că suferă sau că lăcrimează, își va pierde încrederea în tine. “Dacă nu observă acum că sunt tristă, cum îl voi face să afle? Ar trebui să sufăr luni și ani de zile, cum o să-l fac atent?”

Lasă-le să te iubească

Să le permiți să te hrănească cu dragoste, să fie iubitoare și afectuoase. Așa cum energia masculină este despre nevoia de a proteja, energia feminină este despre dorința de a dărui dragoste. 

Femeile au nevoie ca cei dragi să le fie alături în momentele de tristețe, de vulnerabilitate. Un bărbat evoluat, cu o energie masculină în echilibru cu partea feminină a personalității lui va primi cu drag afecțiunea celei de lângă el. Ar fi nepotrivit să spui, când ea vrea să te sprijine, să-ți ofere suportul afectiv: “nu vreau să mă îmbrățișezi” sau “nu vreau să stau cu capul pe umărul tău, să îți povestesc ce simt, pentru că nu simt nimic acum”. Ar fi o modalitate de a o ține la distanță, de a nu o lăsa să se apropie și de a fi alături de tine. Lipsa de autenticitate și vulnerabilitate poate face o femeie să sufere. Las-o să te iubească !

Să se simtă atrăgătoare sexual

Femeile simt nevoia să se simtă dorite din punct de vedere sexual. Vor să fie sigure că sunt văzute și apreciate ca ființe sexuale. Dacă îi apreciezi trăsăturile fizice, feminitatea, dacă o faci să se simtă atrăgătoare, dacă îi amintești că o dorești, relația de cuplu și fiecare dintre voi va avea de câștigat.

Să fie apreciate

O femeie reacționează imediat pozitiv la complimente și aprecieri. Dacă îi vei aminti că o iubești, dacă îi spui că o apreciezi pentru că face parte din viața ta, dacă îi arăți cât de mult înseamnă pentru tine, relația va înflori. Cu cât îi vei spune asta mai des, cu atât se va bucura mai mult și vei vedea urmările benefice în relație. 

Au nevoie de cineva pe care să se poata baza

Uneori viața îți aduce și dificultăți. Dacă demisionezi în caz de presiune și stres, în loc să fii acolo, indiferent de situație, atunci se vor simți rănite și încrederea în parteneri va scădea. Femeile au nevoie să știe că partenerii lor vor putea să gestioneze, alături de ele, diversele conflicte, obstacole și momente dificile survenite pe parcursul vieții. Dacă fugi și te ascunzi, și ea își va retrage încrederea. Așa că fă ceea ce spui că faci, fii cine spui că ești și fii consecvent în acțiunile tale. 

Ce își doresc femeile în relații?

Femeile își doresc parteneri cărora le pasă. Nu vor parteneri perfecți, ci bărbați care se străduiesc să devină mai buni și să progreseze împreună. Nu vor parteneri care planifică fiecare minut al vieții, dar își doresc parteneri cu obiective și dorințe.

Nu își doresc pe cineva plângăcios, ci pe cineva care are curajul să plângă în fața lor, atunci când simt nevoia să o facă. Nu vor pe cineva care se află mereu în terapie, dar vor pe cineva care se luptă cu propriii demoni emoționali. Vor pe cineva cu care pot să se deschidă și să le ofere tot ce au mai bun.

Citește și:

Tonus psihic si voie buna

Încarcă-te cu energie! E simplu!

TEST: Cum iubești?

Articol preluat din ediția de august 2016 a revistei Femeia.

Autor: Oana Pescaru

Foto: Guliver/Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns