Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > Cel mai sanatos ritual matinal. Atentie! Este neobisnuit

Cel mai sanatos ritual matinal. Atentie! Este neobisnuit

Se spune că modul în care îți petreci prime oră a dimineții este definitorie pentru felul în care va decurge toata ziua. Încearca acest cel mai sănătos ritual matinal. Este ciudat, neobișnuit dar mai mult decât benefic!

1. De îndată ce te trezești, dă-te jos din pat și stai pe un scaun confortabil sau pe o canapea. Stai în poziție verticală și analizează-ți trupul. Întrebă-l cum se simte și cum a dormit, dacă s-a odihnit și dacă este bine. Un diconfort se tratează cu repirații calme, adânci, stând. Imaginează-ți că trimiți aerul inspirat în zona cu disconfort. Pentru fiecare zona de disconfort sunt necesare 10 respirații, calme, lungi și adânci, cu vizualizarea în minte a aerului care ajunge în locul care te supără. Dacă vremea permite, respira în fața unui geam deschis.

2. Un alt pas în cel mai sănătos ritual matinal este meditația. Meditația poate calma stresul, durerile, poate stimula sentimentul de bunăstare, fericire și dragoste pentru tot ceea ce este în jurul tău. Meditația, chiar și numai câteva minute, dimineața limpezește mintea, crește capacitatea de concentrare, eficiența, productivitatea și energizează corpul.

3. Salută soarele! Indiferent dacă este vizibil sau nu soarele este pe cer. A saluta soarele este unul din gesturile cele mai simple ale tehnicilor de yoga și un pas bun în cel mai sănătos ritual matinal. „Cinci salutări către soare, dimineața îți vor schimba viața„. Poate părea ceva ciudat, straniu și lipsit de logică, dar dacă vei încerca o să simți efectele, printre care mai multă încredere în tine, în acțiunile tale, în deciziile și mai puțină tensiune.

4. Acordă-ți câteva minute ca să te întrebi ce vrei să simți azi în această nouă zi. Este parte din cel mai sanătos ritual matinal. Gândește-te la ce vrei să simți în această zi. Ce ai nevoie mai mult. Fericire? Împlinire? Dragoste? Distracţie? Vizualizează-te simțind acea emoție. O să constați că ziua va trece aducându-ți aceste sentimente. Evident este necesar să te îndrepți doar spre sentimentele bune și pozitive. Acest exercițiu își va debloca tot potențialul fizic și psihic și te va ajuta să ai o zi mai mult decât bună.

Este bine dacă vei respecta acest cel mai sănătos ritual matinal mai multe zile la rând. Efectele poate nu apar imediat, dar în câteva zile vei gusta beneficiile! Buna dimineața!

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

One thought on “Cel mai sanatos ritual matinal. Atentie! Este neobisnuit

  1. Nu am stiut acest lucru . Dar, cu siguranta voi facew ceea ce m-ati invatat ! Multumesc !

Lasă un răspuns