Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > Celebrează feminitatea din tine!

Celebrează feminitatea din tine!

Fiecare femeie este o carte. Fie una cu paginile lucioase, fie una cu o copertă groasă și margini tocite, cu un cuprins lung sau scurt, cu ilustrații desăvârșite ori cu mâzgălituri de subsol, o carte care ascunde în ea povești, fericiri și dureri. Un suflet, o călătorie unică.

În jurul nostru, societatea este mereu „în alertă”. Unde întorci privirea, observi presiunea de a fi o femeie de succes. Am cunoscut multe femei strivite de presiunea societății, care se evaluau strâmb și dur, nemodelând ca un nisip cinetic încorsetările lumii.

Să arăți bine, să ai carieră, să ai familie, să călătorești, să ai o situație financiară bună, toate aceste impuneri le duc pe unele femei, indiferent de vârstă, la marginea încrederii în sine când observă că nu pot pune x în dreptul unui anumit capitol. Nu pot bifa fericirea.

Și totul se întâmplă din multiple cauze – poate au o structură voluptuoasă, poate sunt după un divorț, poate orașul în care trăiesc nu le oferă oportunități de carieră pe bandă, poate rochiile nu le pun în evidență trupul și visurile, poate nu se simt bine în pielea lor, care nu este, desigur, în măsurile ideale de 90-60-90.

Dragă femeie, evaluează-te mai blând, găsește-ți stilul potrivit, chiar dacă nu este pogorât de pe podiumurile de modă, învață și re-învață că feminitatea este mai mult decât ce se vede.

Feminitate înseamnă și compasiune, blândețe, empatie, înseamnă și felurile bune de mâncare puse pe masa de duminică a familiei, și remediile date celui mic în zilele de gripă. Sunt atâtea cuvinte care au în spatele lor atitudinea de femeie. Îmi vin acum în minte: grație, voal, cercei, mângâiere, toc. Perseverență, speranță, dor. Boem, candoare, intuiție. Viață.

Descătușează puterea din tine, astfel încât să arăți feminitatea ta, în stilul tău. Ai vrea să ai un look mai interesant? Apelează la un curs sau chiar la o consultație. Studiază blogurile de profil și propune-ți pentru început o ținută diferită, nouă. O schimbare din cap până-n picioare. Pentru a nu afecta bugetul, poți pregăti câteva luni acest proiect al tău. Satisfacția va fi imensă când te vei redescoperi și mai feminină. O nouă tu.

Ia totul ca pe o provocare, un joc, un „am făcut atâtea în viață, de ce nu mi-ar ieși tocmai cu feminitatea asta?” Percepe-o altfel, dincolo de convingerile înguste. Amintește-ți că dacă porți bocanci nu înseamnă că nu ești feminină. La fel, dacă ești tunsă scurt ori dacă meseria ta este una masculină. Ești femeie, nu uita asta! Celebrează-te, poate chiar astăzi, când citești rândurile acestea. Permite-ți să fii fericită, feminină, să fii tu! Inegalabilă.

Citește și:

Avem datoria de a fi fericiți

E la modă să fii feminină

Bunele maniere la spectacol

Articol preluat din ediția de aprilie 2016 a revistei Femeia.

Autor: Anca Ghica

Foto: Guliver/Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns