Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > Cine ce face mai bine

Cine ce face mai bine

Ca să fim imparțiale, hai să vedem ce fac ei mai bine decât noi. Și ce mai facem noi mai bine decât ei. Este normal, chiar dacă noi ne vrem egale cu ei, ca femeile și bărbații să fie diferiți. Altminteri, n-ar mai fi fost nevoie de două sexe, că, slavă Domnului, perpetuarea speciei se poate face prin fel și fel de metode. Bref! Suntem diferiți, facem lucrurile diferit. Uneori noi, alteori ei mai bine.

Cum gândim

Nu știu dacă ei gândesc mai bine, cert este că avem feluri diferite. Bărbaţii sunt mai atenţi la aspectele generale ale unei probleme, la circumstanţe, la felul cum poate fi rezolvată, în funcţie de diferite situaţii legate de respectivul context. Femeile sunt mai atente la detalii, pe care le pun rapid cap la cap. Soluţia va fi în funcţie de aceste detalii, nicidecum de soarta planetei. Chiar și femeile șef de stat se simt mai în largul lor când se încred mai degrabă în detalii decât în analize sofisticate ale cauzelor și efectelor.

Cum simțim

Se pare că acea parte a cortexului responsabilă cu emoţiile este mai mare la femei decât la bărbaţi. De aceea, femeile plâng mai repede şi mai mult, zâmbesc cu mai mare ușurință și mai des, se lasă impresionate mai uşor de suferinţa sau de bucuria altora, au mai mult trac la interviuri. Femeile se pot pune mai ușor „în pantofii celuilalt“, cum spun americanii, decât bărbații.

Cum facem sex

Femeile trebuie să fie îndrăgostite ca să facă dragoste, bărbaţii trebuie să facă dragoste ca să se poată îndrăgosti. Nu știu pe unde am citit asta, dar este ca și cum aș fi gândit-o chiar eu. Pentru că, în general, îmi este greu să înțeleg cum poți face sex doar de dragul sexului. În principiu, când femeia ajunge la acel moment, al celor două trupuri devenite unul, este deja amorezată lulea. Pe când bărbatul e încă în… tatonări. Asta poate şi pentru că bărbatul şi femeia iubesc trupeşte în mod diferit. Ea cucereşte, el se lasă cucerit. El mângâie, ea se lasă descoperită. Ea aşteaptă, el nu se lasă prea mult aşteptat. Poţi fi sigură , atât timp cât te doreşte ca la început, înseamnă s-a îndrăgostit de tine. Oarecum pe viaţă!

Cum facem economii

Noi – mai bine. Ei – mai rar! Dacă-i place foarte mult ceva, un bărbat plăteşte şi dublu pentru a obţine acel lucru. Chiar dacă nu-i place foarte tare, o femeie cumpără aproape orice e la jumătate de preţ! Mărunţişul este făcut pentru puşculiţa copilului, pentru cerșetorul din fața bisericii sau pentru cutia cu nimicuri de pe hol, nicidecum pentru un bărbat adevărat, care merge la cumpărături doar cu cardul sau cu hârtii mari. Unde mai pui că și cerșetorului îi dă, mai des, hârtii. Femeile în schimb au întotdeauna răspuns la veşnica întrebare a casierei: „Se întâmplă aveţi 12 bani?“ „Bineînțeles!“

La femei, funcţionează instinctul de perpetuare a speciei, implicit cel de autoconservare. La bărbaţi, funcţionează cel de „cucerire de noi teritorii“, de provocare la luptă, de apărare a cuibului.

NOI

Suntem, și asta de multă vreme, mai multe decât bărbații, deci trăim mai sănătos și mai mult!

Ieșim din încurcături mai repede și mai eficient datorită celebrului instinct de conservare și atenției la detalii.

Suntem (dovedit!) mai organizate decât bărbații!

EI

Se orientează mai bine în spațiu (corpul calos ne ajută facem mai multe lucruri deodată, dar ne ia din priceperea la cititul hărților!).

Sunt mai buni pictori (chiar dacă noi vedem mai multe culori) sau artiști culinari (chiar dacă noi suntem de obicei „la cratiță“).

Sunt mai dispuși să urmeze ce le dictează rațiunea!

„Niciodată nu poţi şti ce gândeşte o femeie cu adevărat.“

Este deja un dat. Scriitori și filosofi din toate erele (sunt convinsă și bărbatul cavernelor se uita circumspect măcar la una dintre feleile peșterii) au ajuns, pe ocolite sau de-a dreptul, la concluzia asta! Care se transmite din tată-n fiu, nesmintit! Prin urmare, n-are rost să-ncerci să-l convingi de contrariu. Și dacă stai un pic să te gândești, are puțină dreptate. Pentru el, „Lasă-mă!“ înseamnă exact ce spune. Pe când pentru tine înseamnă o mulțime de alte lucruri: să te lase nițel în pace, dar să fie aproape de tine. Să te mângâie uşurel, dar să nu devină insistent. Şi încă multe altele… Complicat? Pentru bărbaţi, da!

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.22/08.06.2017
Autor: Irina Tudor Dumitrescu
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns