Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > Cum faci fata depresiei post-vacanta

Cum faci fata depresiei post-vacanta

Starea de melancolie care te cuprinde imediat dupa incheierea vacantei este fireasca, spun specialistii. Aceasta vine ca o consecinta a impactului cu viata stresanta la care esti nevoita sa te readaptezi si este comparata cu depresia. Iar frigul o inrautateste. Daca te „resimti“ si-ti vine greu sa intri in rutina cotidiana, iata cum faci fata depresiei post-vacanta.

• Acorda-ti timp! Si ai rabdare, ca nu doar psihicul, ci si intregul organism sa-si reia obisnuintele de zi cu zi. Orice invat are si un dezvat. Asa ca, nu e cazul sa te pripesti si sa te lasi coplesita de ganduri gri, care iti slabesc increderea in tine si-ti adancesc starea de spirit negativa.
• Gandeste in perspectiva! Gata, vacanta s-a terminat, dar va urma alta. Priveste cu bucurie evenimentele care tocmai s-au petrecut si considera-le amintiri care-ti alina sufletul cand esti lipsita de energie. Dar uita-te inainte de-acum. Incepe deja sa faci planuri pentru urmatoarea vacanta. Activitatea te va tine departe de tristete.

• Alege un stil de viata sanatos! Chiar daca nu ai facut-o pana acum si chiar daca schimbarea unor obiceiuri nesanatoase nu intra in rezolutiile noului an, nu e timpul pierdut. O alimentatie potrivita face bine starii de spirit. Anumite alimente, precum lactatele, carnea de curcan sau fructele proaspete contin aminoacizi care alunga depresia. Si exercitiile fizice te scot din amorteala si induc o stare de bine.
• Umple pusculita! Usor de zis, greu de facut. Cel mai probabil ai intrat de sarbatori in economiile stranse peste an si i-ai rasfatat pe cei dragi cu cadouri scumpe. Ai ajuns la fundul sacului, iar asta e motiv serios de intristare la inceput de an. Este, deci, momentul sa strangi cureaua. Daca incepi abrupt sa pui bani deoparte, iti vei imbunatati starea de spirit si vei trece mai usor peste depresia de dupa vacanta!

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns