Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > Cum îți menții și cum îți refaci energia

Cum îți menții și cum îți refaci energia

În ultimii ani, tot mai multe femei se plâng de oboseală şi senzaţia de slăbiciune. Cauzele sunt numeroase, iar rezultatul unul şi acelaşi: dezechilibrul energetic – altfel spus, prea puţină energie. Stă în puterea ta să nu te afli printre „victime“.

„Simt că nu mai pot!“, îţi spui cu năduf, sleită de puteri, la sfârşitul zilei. Nici nu-i de mirare. Activitatea de la serviciu, educaţia copiilor, treburile gospodăreşti şi, desigur, atenţia pe care i-o acorzi partenerului de cuplu necesită un consum considerabil de energie. Aşa că, spre seară, nu-ţi doreşti decât să te adânceşti în somn şi să dormi cât mai mult. A doua zi, o iei de la capăt şi toate decurg la fel ca înainte. Lăsând zilele să se scurgă una după alta doar consumând din energia organismului, fără a-ţi reîncărca fie şi doar din când în când bateriile, vei ajunge pe bună dreptate să consideri că „asta nu e viaţă!“ Cum faci să nu ajungi într-o asemenea situaţie? Iată câteva trucuri.

Înviorarea

Ziua bună se cunoaşte de dimineaţă, se spune.  Ca să fie aşa, pregăteşte-ţi organismul pentru solicitările cărora va fi supus pe parcursul zilei. Nu te grăbi să te ridici din pat imediat ce te-ai trezit. Mai întâi, întinde-te ca o pisică, apoi fă câteva exerciţii simple. Exemplu: stând chiar în pat sau pe covor, în poziţia în genunchi cu sprijin în coate, încovoaie-ţi spatele întâi printr-o gârbovire accentuată, lăsând mult capul şi umerii în jos, apoi prin ridicarea lor cât mai sus. Îţi trebuie doar vreo cinci minute să-ţi ajuți corpul să se „trezească“, să-l pregăteşti să facă faţă cu brio unei noi zile.

Duş de purificare

Imediat ce te-ai întors acasă, fă un duş. Jetul de apă nu va înlătura doar impurităţile, ci şi toate emoţiile negative ce şi-au făcut loc în câmpul lui energetic pe parcursul zilei. Pentru o reuşită deplină, imaginează-ţi că stai sub perdeaua de apă a unei cascade şi toată energia negativă strânsă peste zi pur şi simplu este măturată de şuvoiul de apă.

Menstre abundente? Ia măsuri.

Menstrele abundente şi de durată facilitează eliminarea din organism a mineralelor ce-i sunt necesare şi îl secătuiesc de energie. Ce ai putea face? Consultă-te cu un ginecolog, doar împreună veţi găsi o soluţie.

Masaj binefăcător

Dacă nu-ţi permiți să apelezi la serviciile unui maseur profesionist, poţi recurge la automasaj. Cum cea mai mare parte a tensiunii legate de poziţia corpului şi oboseală, de unde şi o considerabilă „descărcare a bateriilor“, se acumulează mai ales la nivelul spatelui, umerilor şi a cefei, masarea în mod regulat a acestor porţiuni ale corpului te-ar putea scuti sau elibera de o multitudine de neplăceri, efectele binefăcătoare făcându-se simţite nu doar în timpul executării manevrelor, ci şi după aceea.

Răsfăţ de relaxare

Fă ceva ca să te simţi bine. O plimbare prin magazine, eventual împreună cu o prietenă, pentru un plus de voioşie, desigur, te-ar putea revigora pe dată. Admiră sau chiar probează câteva dintre hainele ce-ţi plac, nu e nevoie să le şi cumperi, poate doar una dintre ele. Ia-ţi un parfum nou, lasă-te îmbătată de aroma lui. Şi, cum nimic nu-i face unei femei mai multă plăcere decât să ştie că arată bine, că e atrăgătoare, du-te în mod regulat la coafor, la salonul de cosmetică,  încearcă un machiaj nou.

Fă ceva ce-ţi place. Du-te la teatru, la un concert, vizionează o expoziţie, fă o excursie, citeşte o carte, sunt excelente generatoare de emoţii pozitive.

Plimbare cu folos

Mersul pe jos are influenţă benefică asupra energeticii corpului. În timpul plimbărilor, acesta se eliberează de energia negativă cumulată, încărcându-se cu energie benefică. Fă-ţi obiceiul de a te plimba, pe cât posibil în fiecare seară, prin parc sau pe vreo alee departe de locurile zgomotoase şi poluate. Acest lucru te va curăţa de energia gândurilor şi emoţiilor negative, făcând loc celor pozitive.

Ambianţă ajutătoare

Ordinea şi curăţenia din locuinţă contribuie la menţinerea unui nivel optim de energie a corpului, iar dezordinea, camerele neîngrijite şi neaerisite – la scăderea acestuia. Aşadar, ia măsuri. Asta nu înseamnă să stai mai mereu cu pămătuful de şters praful în mână, dar nici să uiţi de existenţa lui. Apoi, e important ca o dată sau chiar de două ori pe an să faci ordine prin dulapuri şi debarale, să arunci obiectele inutile şi vasele ciobite, să le eliberezi de hainele ce nu-ţi mai plac sau de care nu ai nevoie.

Ai grijă cu cine te însoţeşti

Spune-mi cu cine te însoţeşti ca să-ţi spun cine eşti, spune un proverb. Cu alte cuvinte, ai grijă cu cine te asociezi, fiindcă e foarte posibil să ajungi să le semeni. Înconjoară-te de persoane în care poţi avea încredere, caută compania celor de la care ai ce învăţa, care ştiu să-şi atingă scopurile, care gândesc pozitiv. La ce bun o asemenea selecţie? Toate realizările tale vor fi în mare parte determinate de persoanele cu care te întâlneşti frecvent, cu care faci nu doar un permanent schimb de idei, ci şi de energie. Oricât de puternică ţi-ar fi personalitatea, prietenii, rudele, colegii te influenţează. Ai observat că oamenii de succes caută din instinct prietenia şi compania celor ce au aceleaşi năzuinţe şi ştiu cum să le atingă? Ai toate motivele să procedezi la fel.

Dă-i răgaz minţii să se odihnească

Iată cel mai simplu mod de a-ţi lăsa mintea să se odihnească şi a te încărca cu energie: aşază-te pe scaun, îndreaptă spatele, ține palmele în sus, pe genunchi. Goleşte-ţi mintea, adică nu te gândi la nimic, ci doar concentrează-te pe ideea că prin palme primeşti energia de care ai nevoie. După un timp, vei simţi în palme căldură şi uşoare furnicături, dovadă că energia îţi pătrunde în organism. Procedează la fel în fiecare zi, dimineaţa şi seara, timp de 15 minute. Acelaşi efect binefăcător îl are rugăciunea.

Atitudinea contează!

Cum câmpul energetic este întreţinut de psihic, el poate fi influenţat de modul în care te raportezi la lumea înconjurătoare. Trăirile şi gândurile negative ce însoţesc nemulţumirea, tristeţea, supărarea, gelozia, ura şi altele asemenea au repercusiuni asupra câmpului energetic, putând să-l dezechilibreze. Corectarea unui asemenea dezechilibru o poţi face prin ajustarea modului de a te raporta la tot ce te înconjoară, adică stai departe de bârfe şi bârfitori, nu te compara cu alţii. Pe lângă faptul că pierzi timp, irosești şi energie.

Apoi, bine ar fi să priveşti înainte, nu înapoi. Nu lăsa trecutul şi amintirea eşecurilor să-ţi bântuie mintea. Abandonează toate gândurile negative referitoare la propria persoană. Evită să vorbeşti despre ceea ce, în opinia ta, n-ar trebui să se întâmple în realitate, îndreptându-ţi gândurile doar asupra a ce vrei şi urmează să realizezi. De tine depinde.

Suntem mai mult decât carne, oase şi sânge. Suntem şi energie. Altfel spus, organismul fiecăruia are un câmp energetic specific ce se constituie în forţa vitală care îi animă fiinţa. Cei cu un nivel ridicat al acestei energii sunt puternici şi dornici de a acţiona, entuziaşti, bine dispuşi, sănătoşi şi iubitori. Cei cu un nivel scăzut al câmpului energetic sunt cei care se plâng de slăbiciune, lentoare, senzaţie de greutate ce atârnă de corp şi minte, proastă dispoziţie, depresie. Merită toate eforturile să te situezi printre primii, nu-i aşa?

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr7/23.02.2017
Autor:Olga Sveduneac
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns