Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > Depresia de vară. Ce este si cum se tine sub control

Depresia de vară. Ce este si cum se tine sub control

Pare o toană, dar este mult mai mult decât atât. Depresia de vară este o problemă care are mutiple cauze și care te poate afecta serios. În ciuda faptului că vara ar trebui să te bucuri de fiecare rază de soare, te simți tristă, fără rost și incapabilă să zâmbești. Problema se numește depresie de vară și are câteva cauze.

Tristețea de vară sau depresia de vară poate afecta pe oricine. Depresia de vară este o tulburare sezonieră care afectează statistic – conform cazurilor confirmate medical, de la 4% la 6% din populație, dar în fapt cifrele sunt mult mai mari.

Simptomele specifice depresiei de vară includ adesea pierderea poftei de mâncare, probleme cu somnul, scădere în greutate și anxietate.

Perturbarea programului. Dacă ai copii care au vacanță de la școală, veți fi în situația în care trebuie să le țineți toată ziua ocupată. Iar acest lucru ar putea ajunge să va sufoce și să va enerveze la maxim.

Problemele vizând corpul. Pentru că temperaturile cresc vei renunța la hainele groase și vei te îmbrăca mai lejer, iar acest lucru ar putea să te facă să nu te simțiți bine în pielea ta, să nu poți ascunde micile neajunsuri corporale.

Problemele financiare. Vara este costisitoare. Ți-ai dori să mergi în vacanță, să te distrezi, însă banii pot constitui o problemă.

Iată ce poți face ca să depășești depresia de vară:

Cere ajutorul celor dragi. Uneori vacanțele încropite sunt mai frumoase decât cele planificate. O soluție poate să fie planificarea din timp a vacanțelor. Fă mici economii lunar astfel încât atunci când ajugi să vrei să mergi în vacanță să ai sumă necesară.

Nu fi supărată pe tine. Împacă-te cu trupul tău! Nu există un trup perfect, iar imaginile din reviste sunt mereu retușate. Contează în mod esențial să te simți bine cu tine nu să ai un trup d ezeiță.

Dormi. De fiecare data când ai puțin timp odihnește-te, stai puțin în pat și relaxează-te. Căldură te poate solicita și fizic și psihic mai mult decât de obicei.

Începe o dietă și fă fitness. Dacă nu te simți bine cu felul în care arăți, vară ai cele mai mult posibilități să ții o cură de slăbire. Există numeroase fructe și legume care pot stă la bază alimentației tale. În plus poți merge la plimbare sau la alergat oricând.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comments

comments

Lasă un răspuns